cover image
Egyéb

RacioNet-Honvéd: újabb rangadó kipipálva

2014. január 24. 20:10

Debrecenben is nyerni tudott a Honvéd, így nem engedi a Szegednek, hogy reménykedjen a harmadik hely átvételében.

Ismét ausztrál kapusával a kezdőben vágott neki egy bajnokinak a Debrecen csapata, amely kiemelten kezelte a pénteki tévés bajnokit. Nézőcsalogató akciókkal toboroztak szép számú közönséget, és játékoskeretük, valamint javuló formájuk alapján (a szolnoki 8-20 persze nagy pofon volt) joggal reménykedhettek, hogy elkaphatják a várakozáson felül szereplő Honvédot.

A meccs előtt közvetlenül nyitották meg a városban történetének első nemzetközi utánpótlás-tornáját, a DVSE, a BVSC, a Szolnok, az egyiptomi Heliopolis, a román Steaua Bukarest és a szlovák Kassa korosztályos csapatai küzdenek majd három napig Debrecenben.

James Clark tehát visszatért térdsérülése után, de ott volt a kapuban (a másikban) az olimpiai bajnok Gergely István is, mindketten kitettek magukért. Öt perc telt el a meccsből, amikor megszületett az első találat, alighogy kihasználatlanul maradt a hazai fór, Süveges Máté centerből már eredményes volt (1-0). Illés Sándor tett arról, hogy sokáig ne örüljenek a hazaiak, nagy góljával két árva találatot írhattunk be az első negyed eredményét jelző rubrikába – ebben kiemelt szerepe volt a jól védő Clarknak.

A második negyedben erőt demonstrált a Honvéd, ráadásul tényleg erőből tette ezt: dr. Kiss Gergely, Koji Takei és Fülöp Bence is akciógóllal jelentkezett, és csak Chilkó Márton tudta közelebb hozni a Debrecent 2:15-tel a nagyszünet előtt.

Gergely István három rendkívül fontos hárítással jelezte: itt ma ők lesznek a nyerők. Tóth Bendegúz emberelőnyös gólja már 6-2-es vendégelőnyt mutatott, nem erre számítottak a debreceni drukkerek.

A negyedik negyedben már az is belefért a Honvédnak, hogy könnyelmű legyen, 3-1-re nyerte ezt az etapot a DVSE (a harmadik résztalálat a legvégén, Marnitz Gergő büntetőjéből született), de a meccset 7-6-ra a Honvéd húzta be.

A Honvéd már 40 pontnál jár és tartja a harmadik helyét.

Eredmény – férfi ob I.-es bajnokság, 16. forduló:

Debreceni VSE – RacioNet-Honvéd 6-7 (1-1, 1-3, 1-2, 3-1)
Játékvezetők:
Németh, Székely

DVSE: Clark – Weszelovszky, Marnitz G. 3 (1), Misic, Süveges 1, Chilkó 1, Halek. Csere: Palotás, Kállay 1, Vindish, Jokic. Vezetőedző: Varga Tamás
Honvéd: Gergely – Kovács P., Mátyás, Szőke, dr. Kiss 1, Takei 1, Tóth B. 1. Csere: Boros, Illés 1, Fülöp 2, dr. Steinmetz 1, Simon. Vezetőedző: Vad Lajos

Gól/emberelőny: 2/9, illetve 1/4
Ötméteresek: 1/1, illetve -
Kipontozódott: dr. Steinmetz (26.), Mátyás (32.)
Vízilabda hírek
ob 1
ob 1-es bajnokság
debrecen
dvse
honvéd
racionet honvéd