cover image
Egyéb

Orvosegyetemisták: nem középiskolás fokon

2014. január 18. 22:05

A 15. fordulóban az esélyesek nyertek, az esti meccseken küzdelmes, de végül magabiztos sikereket aratott a Racionet-Honvéd és az OSC, míg a Szolnok gólfesztivált rendezett.

A Honvéd az év elején még beleszaladt egy randább pofonba a Kaposvár ellenében, amikor is a Szécsi Zoltán vezette somogyiak kiejtették őket a Magyar Kupából. Később, az idegenbeli bajnokin már nem tévesztettek a fővárosiak – bár Szécsi cserés kiállítása azért sokat számított –, most pedig hazai pályán is győztek.

Igaz, nem ment könnyedén. Bár a Kőérben remekül kezdtek Kiss Gergőék, hiszen gyorsan elmentek 4-1-re az első negyedben, ám a szívósan tapadó kaposváriak nem hagyták annyiban: 5-2-től visszajöttek 6-5-ig, és bár a félidőben 7-5 volt a Honvédnak, a harmadik rész elején 7-7 állt a táblán. Sőt, a vendégek időkérés után a vezetésért támadhattak emberelőnyben, ám Gergely István a legjobbkor védett bravúrosan.

Ekkor Szőke Szabolcs szabaddobásgólja lendített a hazaiak megdöccenni látszó szekerén, aztán Boros Tamás akcióból, Tóth Bendegúz pedig előnyből visszaállította a háromgólos különbséget (10-7). Igazából azonban a negyedik negyed eleje sokkolta a kaposváriakat végérvényesen: az első támadásnál Mátyás Zoltán 2 másodpercnél lőtt gólt, 35 másodperccel később pedig Kovács Péter szabaddobásgólja gyakorlatilag eldöntötte a partit (12-7). Innen nem volt visszaút, még esett 2-2 gól, ám maradt a közte öt (14-9).

A Pécs jobban állt, mint az OSC a forduló előtt, a budapesti vendégjáték azonban jóformán nyolc perc alatt eldőlt: miközben a vendégek három fórt is elhibáztak, a hazaiak tökéletesen muzsikáltak, így 4-0-ról folytatták. A vendégek nemigen tértek magukhoz a kábulatból, a harmadik rész vége felé már 9-2 volt az OSC-nek, miközben a vendégek kapust cseréltek, addig a hazaiaknál Áts Bertalan – aki nem mellesleg a női válogatott kapusedzője – 56 százalékkal védett!

A zárórészben kicsit kitikkadtak a négygólos Tóth Zoltán vezérelte hazaiak, a pécsiek valamelyest kozmetikáztak az eredményen, 10-4 után lőttek három gólt, ám ettől az OSC még igen simán, mégpedig meglepően simán, ugyanakkor tökéletesen megérdemelten győzött (10-7).

kisgabor.JPGA harmadik koraesti meccs derűs gólfesztivált hozott, a Szolnok az első három támadásából három gólt szerzett, az első negyedben összesen hetet – két olimpiai bajnokuk, Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert jeleskedett, ötször találtak be összesen ekkoriban. A Debrecen próbálta tartani a lépést, 7-3 után kibrusztoltak egy egál negyedet, ám a második félidőben a szolnokiak gyakorlatilag átszáguldottak rajtuk.

A 9-5-ös első félidőt 11-3-as második követte, azaz meg sem álltak 20 gólig. Sztefan Mitrovics szintén berámolt egy négyest, így a szerb megerősítette vezető helyét a góllövőlistán, immár 48-nál tart.

Mindez azt jelenti, hogy a tabellán az első négy egyaránt begyűjtötte a három pontot, míg a Vasas pénteki sikerével feljött az ötödik helyre – igaz, még mindig hét ponttal vannak lemaradva a negyedik szegediek mögött.

Eredmények - ob I., 15. forduló:

 
RacioNet-Honvéd – Kaposvári VK 14-9 (4-2, 3-3, 3-2, 4-2)

Honvéd:
Gergely – Kovács P. 2, Szőke 2, dr. Kiss 3, Takei 1, Fülöp, dr. Steinmetz B. Csere: György (kapus), Kiss B., Mátyás 1, Boros 2, Illés 1, Simon, Tóth B. 2. Vezetőedző: Vad Lajos
Kaposvár: Szécsi – Berta 1, Dőry 1, Surányi 5 (2), Juhász-Szelei, Benic, Gros. Csere: Kuncz 2, Krasznai, Szilvasán, Prikádinovics, Kincses, Kutasi. Vezetőedző: Fekete Szilveszter

Gól/emberelőny: 3/11, illetve 2/10
Ötméteresek: -, illetve 2/2
Kipontozódott: Mátyás (30.), dr. Steinmetz B. (31.)
Kiállítás cserével: Kuncz (26.)

Szolnoki Dózsa-Közgép – Debreceni VSE 20-8 (7-3, 2-2, 5-2, 6-1)

Szolnok: Decker A. – Gocic 1, Vámos 1, Hosnyánszky 3, Jansik D., Mitrovic 4, Kis G. 4. Csere: Lévai (kapus), Tóth P. 1, Vörös, Aleksic 4, Hangay 1, Pásztor 1, Török. Szakmai igazgató: Kovács István
DVSE: Péterfy – Kállay, Weszelovszky 2, Marnitz G. 1, Misic 2, Süveges, Halek 1. Csere: Kátai (kapus), Palotás, Macsi, Pocian, Busila, Chilkó 2, Jokic. Vezetőedző: Varga Tamás

Gól/emberelőny: 5/9, illetve 2/14
Ötméteresek: 3/3, illetve 1/1
Kipontozódott: Török, illetve Busila

OSC-Újbuda – PVSK-Füszért 10-7 (4-0, 2-2, 3-1, 1-4)

OSC:
Áts – Korényi, Simon, Regős, Suti 1, Tóth Z. 4 (1), Delgado 3. Csere: Gyárfás, Deutsch, dr. Szécsi, Jávor 1, Tiba, Szentesi 1. Vezetőedző: Becsey Péter
PVSK: Barát – Ágner 2, Pataki, Müller 1, Krizsán, Csacsovszky A., De Blasio 1. Csere: Tihanyi (kapus), Jovan Cakic 3, Somogyi, Besenyei, Hoppál, Csaba, Práczky. Vezetőedző: Bereczki Miklós

Gól/emberelőny: 3/6, illetve 5/13
Ötméteresek: 1/1, illetve -
Kipontozódott: dr. Szécsi (14.)


Korábban:
KSI–ZF-Eger 7-13 (2-4, 3-2, 1-3, 1-4)
A-HÍD Szeged–Ybl Water polo 19-9 (8-3, 5-2, 3-3, 3-1)

Pénteken:
LACTIV-VasaPlaket–Széchenyi Bank–FTC 10-7 (3-3, 3-2, 2-1, 2-1)
Vízilabda hírek
ob 1
ob 1-es bajnokság
honvéd
racionet-honvéd
osc
osc újbuda
pvsk
kaposvár
szolnok
debrecen