cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Elutaztak a lányok Görögországba

2014. január 19. 11:01

A magyar női válogatott kedden vívja soron következő Világliga-selejtezőjét Pireuszban.

Az olaszok elleni cataniai vereség után még inkább felértékelődött a görögök elleni idegenbeli mérkőzés, már csak azért is, mert a hellének is kikaptak már az olaszoktól.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben a magyar válogatott győzni tud, nagy lépést tesz a pekingi Világliga szuperdöntő felé.

Merész Andrást kérdeztük szombat este, hogy telt az aznapi két edzés, és milyen állapotban kerekednek fel vasárnap reggel.

„Kis létszámban, bár annál lelkesebben edzettünk szombaton. Csak a Magyarországon játszó kilenc játékost tudtam összehívni értelemszerűen. Délelőtt a fizikai és főleg a taktikai elemekre helyeztük a hangsúlyt, délután pedig kétkapuztunk a junior válogatottal. Most a korábbiakhoz képest nem tudtak a fiatalok akkora ellenállást kifejteni. Mi négy negyedet egy mezőnyjátékos cserével játszottunk végig, és egy váratlan dologra felkészülve is gyakoroltunk. A szabályok szerint két kapust kell nevezni a Világliga-meccsekre, és egy kapus akkor játszhat a mezőnyben, ha elfogytak a játékosok. Előfordult már velünk korábban, hogy rengeteg faultot gyűjtöttünk össze és elfogytunk, így Gangl Edinát kértem meg arra, hogy a mezőnyben játsszon szombaton. Egész ügyes dolgokat csinált, sosem lehet tudni, mire kell felkészülnünk” – mondta a kapitány.

A válogatott keretében Gangl mellett Kasó Orsolya utazott volna Görögországba, ő viszont ismét megsérült (ezért lépett a dunaújvárosiak edzője, Mihók Attila is Sós Ildikó visszahívásával), így Horváth Anna, a BVSC kapusa utazott majd második számú kapusként a csapattal.

„Remélem, Orsi pechszériája befejeződik. Vasárnap délben érkezünk Athénba, rögtön megyünk edzeni, vélhetően az első tréningen még nem tud részt venni Takács Orsi és Kisteleki Dóri, mert a gépük csak fél háromkor indul. Este videózunk, a görögök legutóbbi, az Egyesült Államokban lejátszott meccsét nézzük majd meg, hiszen ott voltak a Holiday Kupán. Hétfőn kettőt edzünk, kedden délelőtt átmozgató edzés lesz, majd este a meccs” – ismertette Merész András a programot.

A magyar válogatott kerete:

Gangl Edina, Horváth Anna - kapusok

Czigány Dóra, Kisteleki Hanna, Kisteleki Dóra, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Sikter Diána, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Csabai Dóra, Hevesi Anita, Gurisatti Gréta - mezőnyjátékosok

A mérkőzést 19 órától a Digi Sport 1 közvetíti.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
világliga
gangl edina
görögország
kasó orsolya