cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bajos első negyed után vereség az olaszoktól

2013. december 17. 21:44

A magyar női vízilabda-válogatott az első negyedben 7 gólt kapott, azt követően csak kettőt (!), de ezzel együtt is kikapott az olaszok otthonában a Világliga selejtezőjében.

Eljött a nagy nap: a barcelonai világbajnokság utáni első tétmeccs napja. Amíg az olaszok már lejátszottak egy Világliga-selejtezőt (12-9-re nyertek a görögök ellen), addig a mieink még nem kezdték el a sorozatot keddig. A múlt héten találkoztak először a lányok, Bolonyai Flóra, Kisteleki Dóra, Takács Orsolya és Szücs Gabriella pedig csak Cataniában csatlakozott a mieinkhez – nekik klubkötelezettségük okán nem volt módjuk a budapesti közös összetartás és a juniorok elleni gálameccs (15-5) előnyeit élvezni.

Nos, a televíziós közvetítés jele a harmadik negyed elejéig nem jutott el a Digi Sport 1-es csatornájáig műszaki probléma okán (a Rai Sport 1-es jelét az internetes stream oldalakon sem tudtuk megtalálni), így az első két negyedről csak az olasz szövetség weboldala alapján tudunk beszámolni a mérkőzésről.
Ott azt láttuk, hogy a mieink rosszul kezdtek, az első játékrész végére 7-3-as olasz vezetéssel érkeztek a csapatok. Roberta Bianconi háromszor is betalált Bolonyai Flóra kapujába, mellette Ariann Garibotti, Valeria Maria Grazia Palmieri, Silvia Motta és Giulia Emmolo volt eredményes, míg a mieink közül Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella és Bujka Barbara lőtt gólt.

A második negyed egy Szücs-találattal indult (7-4), de Bianconi válaszolt rá, visszaállt a négygólos különbség. A kapuba Gangl Edina állt be a második negyedre egyébként.

A nagyszünet után is jól indult számunkra a negyed (főleg, mert megjött a televíziós közvetítés is!), Miskolczi Kitti emberelőnyből volt eredményes, majd Gangl csípett el egy ejtést. Bujka Barbara ellen fújtak aztán (jogtalanul), majd az elhibázott olasz akció után Keszthelyi lövését védte a kapus. Tania Di Mario kapufája jött ezután, majd egy rossz magyar bejátszás. Feljavult ezzel együtt a magyar csapat játéka, de látni lehetett, hogy a játékvezetők nem támogatják majd a felzárkózásunkat.

Menczinger lőtt kissé elhamarkodottan, majd Gangl Edina tett róla, hogy nem menjenek el néggyel az olaszok. Sőt, emberelőnyből már ment Menczingernek, 8-6-ra jöttünk fel. Garibotti emberelőnyből lőtt, Gangl remek védése után támadhattunk az egygólos különbségért, az akció előtt Merész András időt kért. Kimaradt Szücs lövése, kár. Gangl Edina viszont szenzációsan védett, két nagy ziccert is fogott. Csabai Dóra hamar lőtte el az utolsó támadásunkat, így az olaszok még majdnem megúsztak, de Szücs jó védekezése miatt maradt a 8-6 az utolsó negyed előtt.

Rosszul kezdődött a negyedik játékrész, hiszen Emmolo a támadóidő lejárta előtt egy pillanattal lőtt gólt. Gorlero remekül védte (sajnos) Takács közeli pöccintését, igazán bemehetett volna. Garibotti löketét blokkolta jól Miskolczi Kitti, de könnyedén eladta a magyar csapat a labdát. Kisvártatva fórban voltunk, de elvették a labdát a játékvezetők, és vészesen fogyott az idő is.

Keszthelyi Rita villant ugyanakkor meg, kinézte a jobb alsót, és laposan behelyezte oda a labdát (9-7). Három és fél perccel a vége előtt újra az egygólos differenciáért támadhattunk, de megint kontrát kaptunk. Emberelőnyben támadhatott aztán Olaszország, de Cotti kihagyta a lehetőséget Csabai kiállítását követően. Miskolczi lőtte el aztán, ha bemegy… De nem ment. Gangl megint megtette aztán a magáét, és másfél perccel a vége előtt időt kért Merész András.

Takács Orsi próbálkozott, de a kiszorított lövés elakadt Gorleróban. Még a végén kettős emberhátrányba kerültünk, de Gangl Edina szárnyalt.

Győzött viszont Olaszország, javítási lehetőség januárban, a görögök otthonában.

Eredmény – Világliga, selejtező, 2. játéknap:

Olaszország-Magyarország 9-7 (7-3, 1-1, 0-2, 1-1)

Catania, 600 néző, vezette: Taylor (brit), Voevodin (orosz), delegátus: Gianni Lonzi (olasz)

Gólszerzők: Bianconi 5, Emmolo 2, Garibotti, Palmieri, Motta 1-1, illetve Szücs, Keszthelyi 2-2, Bujka, Menczinger, Miskolczi 1-1

A csoport állása: 1. Olaszország 3 pont, 2. Magyarország 0 pont, 3. Görögország 0 pont
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
világliga
gangl edina
catania