cover image
Egyéb

BL: az OSC könnyebb, a Vasas nehéz feladat előtt

2022. november 4. 18:41

A visszavágókat rendezik a Bajnokok Ligája főtáblára jutásért vívott párharcaiban szombaton.

A Genesys OSC Újbuda tízgólos győzelmet aratott a görög Panionios felett a múlt héten, ez pedig elég nagy előny ahhoz, hogy nyugodtan várja a csapat a szombati második meccset. Pénteken el is utazott a társaság Görögországba, a mérkőzés majd fél 9-től kezdődik helyi idő szerint.

Sokkal nehezebb dolga lesz a Vasasnak, amely nagyszerű hangulatban szenvedett vereséget a Komjádi-uszodában a tavaly és azelőtt is elődöntős AN Brescia ellen. A papírforma az olaszok továbbjutását ígérte, ez most csak fokozódott, de Erdélyi Balázs szerint lőtávolban van a piros-kék együttes, hatalmas bravúrral még elérhető a továbbjutás.

Mindkét magyar párharc győztese a Ferencváros csoportjába kerül a BL-főtáblán.

Ami a másik két párosítást illeti: a görög Vouliagmeni meglepően sima győzelmet aratott a csoportját megnyerő CN Noisy Le-Sec ellen, így hatgólos előnnyel várhatja a hazai visszavágót, míg a Jadran Split Nagyváradon szintén hatgólos előnyt kell megtartson - ez sem jelenthet problémát.

Bajnokok Ligája, a főtáblára jutásért, visszavágók:

November 5., szombat:

Panionios GSS (görög)-Genesys OSC Újbuda - 20:30
(az első mérkőzés eredménye: 7-17)

NC Vouliagmeni (görög)-CN Noisy Le-Sec (francia) - 16:00
(az első mérkőzés eredménye: 17-11)

AN Brescia (olasz)-A-Híd VasasPlaket - 19:30
(az első mérkőzés eredménye: 12-10)

CSM Oradea (román)-Jadran Split (horvát) - 19:00
(az első mérkőzés eredménye: 3-9)
 
Férfi Bajnokok Ligája főtábla, 2022-23:

A-csoport:
Pro Recco (olasz), CNA Barcelona (spanyol), Waspo Hannover (német), Radnicski Kragujevác (szerb), Dinamo Tbilisi (georgiai), Olympiakosz Pireusz (görög), a D jelű selejtező győztese, a B jelű selejtező győztese

B-csoport: Novi Belgrád (szerb), FTC Telekom, CN Marseille (francia), Jug Dubrovnik (horvát), Sabadell (spanyol), Spandau 04 (német), az A jelű selejtező győztese, a C jelű selejtező győztese
Vízilabda hírek