cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: a főtábla küszöbén az OSC, nehéz helyzetben a Vasas

2022. október 29. 20:08

Varga Dániel együttese a hétgólos Manhercz Krisztián vezérletével magabiztosan győzte le a görög Panionist (17-7), míg Slobodan Nikic együttese nagyszerű meccset vívott a bivalyerős olasz Bresciával, ám kétgólos hátrányba (10-12) került otthon az olaszországi második ütközetre.

Elérkezett a mindent eldöntő párharcok ideje - már ami a Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért vívott küzdelmeket illeti. A Genesys OSC Újbuda és az A-Híd VasasPlaket is sikerrel járt az eddigi selejtezők során, most viszont még rá kell tenni egy lapáttal, hogy meglegyen a főtábla.

Annak is a B-csoportja, benne a Ferencvárossal, a Novi Belgráddal, a Marseille-jel, a Jug Dubrovnikkal, a Sabadellel és a Spandauval. Kiváló nyolcas lesz ez.
 
A Vasasnak hatalmas bravúr kellene a szombati parti után ahhoz, hogy ott legyen - Slobodan Nikic együttese a bivaly erős Brescia ellen kifejezetten éles meccset vívott, de Alessandro Bovo jól ismert rutinos csapata kétgólós előnnyel várhatja a második ütközetet.
 
Fotó: Vasas SC

Fotó: Vasas SC

Az első negyedben (3-3) Bátori Bence duplája, és Mezei Tamás centergólja után szólt a taps, a másodikban Erdélyi Balázs és Sedlmayer Tamás találatával vezetett a fővárosi együttes, de az olaszok rendre egyenlítettek, sőt 5-5 után Dolce és Renzuto talált be, így 5-7 állt a táblán. De jött újra a remek formába pólózó Bátori, akinek duplájával még a nagyszünet előtt egyenlített a Vasas. Legalább is úgy tűnt, ám egyetlen másodperccel a dudaszó előtt Kharkov gólt lőtt...
 
A folytatásban Ivan Nagaev duplájával fordított az angyalföldi együttes, a hangulat a tetőfokára hágott. A rutinos, minden hájjal megkent olasz rivális azonban három góllal válaszolt (Alesiani, Vapenski, Dolce), 11-9-re vezetett; Nikic időt kért. A Brescia azonban tovább növelte előnyét, így a záró negyed előtt hárommal vezetett. Tekintettel arra, hogy aztán a védelmekről és a kapusokról szólt a csata, csak Nagaev talált be a végén, megőrizte előnyét a rivális, így a Vasasnak két gólt kellene ledolgoznia Olaszországban a főtáblára jutáshoz.
 
Az OSC - bár nem szabad semmit sem elkiabálni - szinte biztosan ott lesz majd azon a bizonyos főtáblás kiemelkedő csoportban, hiszen a Panionios ellen tíz góllal nyert a Nyéki-uszodában.
 
Az első negyedben úgy állt 4-1 a táblán, hogy az összes gólt a csapat egyik ásza, Manhercz Krisztián szerezte - kettőt ötmáteresből. Az 5-3-as második etapban is betalált az olimpiai bronzérmes kiválóság, de gólt lőtt Angyal Dániel, Vigvári Vince (dupla) és Burián Gergő is, kézben tartotta az összecsapást Varga Dániel alakulata.
 
Fordulás után sem változott a játék képe, egyértelműnek tűnt, az OSC a jobb csapat. Burián duplázott, Angyal, majd Csacsovszky Erik is bevette a görögök kapuját, szakadék tátongott a felek között. A záró negyedben tízgólosra hízott az előny, sok kérdés nem lehet majd Görögországban sem.
 
Bajnokok Ligája, harmadik selejtezőkör, október 29., szombat

A jelű selejtező
Genesys OSC Újbuda-Panionios (görög) 17-7 (4-1, 5-3, 4-1, 4-2)
Gólszerzők: Manhercz 7, Angyal 3, Burián 3, Vigvári Vince 2, Csacsovszky E., Dala, ill. Kalaitzis 2, Gounas 2, Spooner 2, Gkiouvetsis
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

C jelű selejtező:
A-Híd VasasPlaket-AN Brescia (olasz) 10-12 (3-3, 4-5, 2-4, 1-0)
Gólszerzők: Bátori 4, Nagaev 3, Sedlmayer, Erdélyi, Mezei, ill. Alesiani 3, Dolce 2, C. Presciutti, Lazic, Vapenski, Renzuto, Kharkov, Luongo, di Somma
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
B jelű selejtező: CN Noisy-Le-Sec (francia)-Vouliagmeni(görög) 11-17

D jelű selejtező: Jadran Split (horvát)-Oradea (romániai) 9-3

A második mérkőzéseket november 5-én rendezik.

Férfi Bajnokok Ligája főtábla, 2022-23:

A-csoport: Pro Recco (olasz), CNA Barcelona (spanyol), Waspo Hannover (német), Radnicski Kragujevác (szerb), Dinamo Tbilisi (georgiai), Olympiakosz Pireusz (görög), a D jelű selejtező győztese, a B jelű selejtező győztese

B-csoport: Novi Belgrád (szerb), FTC Telekom, CN Marseille (francia), Jug Dubrovnik (horvát), Sabadell (spanyol), Spandau 04 (német), az A jelű selejtező győztese, a C jelű selejtező győztese
Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája