cover image
Egyéb

Női Világliga Szuperdöntő: „Biztos vagyok benne, hogy lesz ez még jobb is!"

2019. június 9. 20:55

A magyar női vízilabda-válogatott 12-7-es vereséget szenvedett Ausztráliától, így a hatodik helyen zárta a Női Világlig Szuperdöntőjének hatnapos küzdelmeit. A szövetségi kapitány a keserű búcsú ellenére bizakodó.

Mint arról beszámoltunk, a Bíró Attila irányította válogatottunk 12-7-es vereséggel búcsúzott a Duna Arénától és a Női Világliga Szuperdöntőjétől.

A magyar női válogatott szövetségi kapitánya ekképpen értékelt a mérkőzést követően: „Jól kezdtünk, sőt, az első két negyedben jól is játszottunk, és védekezésben sem vétettünk olyan nagy hibákat, bár 5-5-ig így is adtunk néhány - mint ahogy mi hívjuk csapaton belül -, öngólt az ellenfélnek, amiért nem nagyon kellett megdolgozniuk. A harmadik negyedben aztán ötöst és fórokat is hibáztunk, megtört a csapat lendülete, és onnantól eluralkodott rajtunk egyfajta görcsösség, hogy tudjuk kompenzálni az eredményt. Fiatal csapatunk van, akik a második félidőre elfáradtak fejben és fizikálisan egyaránt. Nem volt annyi idő a felkészülésre, hogy fizikálisan végig bírjunk hat meccset egymás után, és bírjuk olyan tempóval, mint amilyent az ausztrálok játszottak a második félidőben. A későbbiekben ezen mindenképpen javítani kell, erre lesz időnk, 3-4 hét a világbajnokságig. Ebben kell fejlődnünk és nyilvánvalóan a védekezésben is." 

„Szerettünk volna a négybe kerülni. Nekik és nekem sincs jó kedvem, az tény, de látva a lányok akaraterejét és hozzáállását, biztos vagyok abban, hogy ez jobb lesz. Itt az a kérdés, hogy ebből milyen sokat fogunk tudni tanulni a világbajnokságig, és tudunk-e annyit javulni, hogy az elég legyen a négy közé jutáshoz. Most vár ránk néhány nap pihenő, majd folytatjuk tovább a munkát" - mondta Bíró Attila.
 
„Szoros volt a mérkőzés 5-5-ig, de utána bizonyos helyzetekben remekül kihasználtuk a lehetőségeinket. Támadásban jobbak lettünk, és ebből önbizalmat szereztek a játékosaim. Ezután agresszívebbé és veszélyesebbé váltunk támadásban, a védekezésünk pedig összehangoltabb lett a második félidőben. A meccs első felében még szétesett a védekezésünk, és ezt kiválóan kihasználta a magyar csapat. Elégedett vagyok a csapatom egész heti teljesítményével. Jó tudni, hogy hol tartunk jelenleg. Nagyon örülök, hogy a játékosaim mentálisan erősek. Boldog vagyok, hogy győztes meccsel fejeztük be ezt a tornát. Összesen hat mérkőzést játszottunk, és nehéz volt energiákat mozgósítani az utolsó meccsre. A világliga hasznos volt abból a szempontból is, hogy tudtunk készülni a világbajnokságra is. Most hazamegyünk, kielemezzük a hibákat és kijavítjuk azokat a világbajnokságra” - vélekedett Predrag Mihailovics, az ausztrálok szövetségi kapitánya.
 
Női Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Az 5. helyért
 
MAGYARORSZÁG-AUSZTRÁLIA 7-12 (3-2, 2-3, 0-3, 2-4)
Vezette: Deslieres (kanadai), Dreval (orosz)
 
Magyarország: Kasó - Szilágyi, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 3, Vályi, Gyöngyössy. Csere: Rybanska, Gurisatti 1, Horváth B., Csabai 2, Garda, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Ausztrália: Hedges - Gofers 2, Buckling 1, Halligan 2, Webster 2, Arancini, Armit. Csere: Bishop 2, Knox, Ridge 2, Mihailovic, Steere 1. Szövetségi kapitány: Predrag Mihailovic
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények
A 7. helyért 
Kína-Kanada 10-13
A 3. helyért 
Hollandia-Oroszország 7-10
Döntő 
Egyesült Államok-Olaszország, 20:15 
 
Az 6. NAP HÍRFOLYAMA ITT OLVASHATÓ!
Vízilabda hírek