cover image
Egyéb

Földi László távozik a Vasas vezetőedzői posztjáról

2019. február 13. 8:00

A döntés közös megegyezéssel történt, Bóbis Máté lesz a megbízott edző az alapszakasz befejezéséig.

A VasasPlaket 15-12-es vereséget szenvedett szombaton a Kaposvár ellen az OB I 12. fordulójában, ezzel elveszítette esélyét a mostani idényre megfogalmazott célok elérésére, a legjobb nyolc közé jutásra.

A Vasas SC vezetősége és Földi László vezetőedző értékelte a jelenlegi helyzetet, és végül közösen úgy határoztak, hogy a szakvezető távozik posztjáról – közölte a Vasas hivatalos honlapja. Markovits László, a Vasas SC elnöke így indokolta a váltást: „Sosem könnyű meghozni egy ilyen döntést, különösen, ha egy olyan szakemberről van szó, akivel számos szép sikert éltünk át. Sok szempontot mérlegeltünk, és végül közösen határoztunk a váltás mellett. Földi László továbbra is marad a szakosztály kötelékében, a nyár végéig kialakul az a struktúra, amely mentén tovább folytatódik a szakmai munka, az ő tudására is alapozva.”

Földi László távozása után Bóbis Máté megbízott edzőként irányítja tovább a VasasPlaketet az alapszakaszból hátralévő két mérkőzésen, a klub- és a szakosztályvezetés pedig hamarosan döntést hoz a végleges utódról.

A keddi döntéssel másfél évtizedes korszak zárul le, hiszen Földi László 2004 júniusában lett a VasasPlaket vezetőedzője, így a mostani a tizenötödik megkezdett szezonja volt a csapat élén. Irányításával ötször nyert bajnoki címet a csapat (először 2007-ben, utoljára 2012-ben), háromszor Magyar Kupát, emellett kétszer bejutott a Bajnokok Ligája (Euroliga) négyes döntőjébe, 2008-ban Barcelonában harmadik, 2012-ben Nagyváradon negyedik lett a csapat.

Vízilabda hírek
vasas
földi