cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: 15 góllal kezdett a BVSC

2018. október 20. 18:43

Bemutatkozott a bajnokságban Szűcs Levente csapata is – az AVUS győzte le 15-8-ra. A Pécs is debütált, a győztes FTC otthonában remekül helytállt. Nyert az Eger és a Honvéd is.

A remek BVSC-UVSE női rangadó (8-9) után ugrottak vízbe a BVSC és az AVUS férfipólósai, Matajsz Márk legényei a Laky-uszodában – a parti pedig Garancsy András remekbeszabott akciógóljával kezdődött. Az esélyesebb hazaiak így is megnyerték az első menetet 4-2-re, majd a másodikban tettek rá egy lapáttal, hiszen 5-0-ra hozták ez etapot. Györke Zsolt 71%-kal (5/7) adta át így a kaput a nagyszünetben Szakonyi Dánielnek.

MVLSZ_BVSC_AVUS_ffi_20181020_MaD_005.jpg Mi tagadás, a szombathelyiek őt jobban megmozgatták, amiben persze szerepet játszott az is, hogy a nagy fölényben játszó zuglóiak védekezésben azért már nem haraptak talán annyira. Tíz BVSC-játékos lőtt gólt, Pásztor Mátyás volt a legeredményesebb három találattal – a Világkupa-győztes pólós nevét plusz azért is kiemelhetjük, mert éretten tette a dolgát, több remek passzal is igazolta, miért is nézte ki magának a lelátón Benedek Tibor társaságában ülő Märcz Tamás szövetségi kapitány.

MVLSZ_BVSC_AVUS_ffi_20181020_MaD_012.jpg Szűcs Levente együttese 15-8-ra győzött, ezzel a mérkőzéssel mutatkozott be a bajnokságban, lévén a Pécs elleni összecsapását az 1. fordulóból elhalasztották.

A baranyaiak bemutatkozását is nevezhetjük jónak, annak ellenére, hogy pont nélkül maradtak. Lukács Gergely együttese ugyanis a bajnok otthonában vizitált, és ugyan minden negyedet elveszített, de a meccs szakaszaiban partiban volt a Fradival, lőtt kilenc gólt, a hatgólos vereség a vállalható kategória – máts ne mondjunk, a Bajnokok Ligája főtáblájának szerdai nyitányán a Dinamo Moszkva 13-6-ra kapott ki Varga Zsolt csapatától.

Az Eger a KSI ellen hozta a kötelezőt – tette úgy, hogy a határozott védekezést meglovagolva Csiszár Boldizsár 82%-os hatékonysággal (18/22) védett!
dokikoszontes.jpg A Honvéd-Szentes mérkőzés előtt Gergely István klubelnök és Novák Ferenc szakosztályigazgató-helyettes köszöntötte a 80. születésnapját október 6-án ünneplő dr. Gábor Antalt. A hazaiak kicsit talán belealudtak a meccsbe, igaz a Szentes határozottan kezdett, ám utána Merész András alakulata a négy gólig jutó Szirányi Balázs vezérletével fordított, és nyert végül magabiztosan 10-5-re.

 
E.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 2. forduló
A-csoport
BVSC-Zugló-AVUS 15-8 (4-2, 5-0, 5-3, 1-3)
Gólszerzők:
Pásztor 3, Czigány 2, Csapó 2, Létay, Lajkó, Várnai, Török, Mészáros Cs., Sugár, Szabó Bendegúz, ill. Garancsy 3, Polovic 2, Ekler 2, Kurucz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC-Telekom-PVSC-Mecsek-Füszért 15-9 (4-3, 5-3, 4-2, 2-1)
Gólszerzők:
Vámos 4, Younger 3, Mitrovics 2, Sedlmayer, Német, Kállay, Gór-Nagy, Nikics, Jaksics, ill. Chilkó 3, Csacsovszky E., Horváth Zs., Csaba M., Jakab, Opacak, Rakonjac
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

ZF-Eger-KSI 12-4 (3-1, 4-1, 3-1, 2-1)
Gólszerzők:
Rasovics 3, Biros B. 2, Vlachopoulos 2, Murisics 2, Gyárfás, Lukács, Avramovics, ill. Turnai, Bóbis, Horváth Á., Bihácsi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Budapesti Honvéd SE-Metalcom-Szentes 10-5 (0-2, 4-1, 3-1, 3-1)
Gólszerzők:
Szirányi 4, Simon R. 2, Manhercz Á. 2, Fülöp, Simon A., ill. Nagy M. 2, Pellei, Manojlovics, Somogyi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
férfibajnokság