cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Talán a legjobb meccsünket játszottuk a tornán”

2018. július 26. 19:14

Märcz Tamás sajnálja, hogy noha beleállt rendesen a csapata a Montenegró elleni helyosztóba, végül a rivális győzött 7–6-ra. Szombaton a 7. helyért Oroszország lesz az ellenfél.

Mint beszámoltunk róla, férfiválogatottunk 7–6-ra elveszítette a helyosztót Montenegró ellen, így szombaton a 7. helyért játszhat. Ellenfele a Görögországtól 12–11-es vereséget szenvedő Oroszország lesz.

A mérkőzés után Märcz Tamás fogalmazta meg gondolatait az interjúzónában: „Talán a legjobb meccsünket játszottuk a tornán. Ami persze nem fog boldoggá tenni, hiszen nem sikerült nyerni. Az idén a negyedik alkalommal játszottunk Montenegróval. Egyszer csúnyán kikaptunk, egyszer ott voltunk a végéig, de az utolsó negyedben fölénk kerekedtek, egyszer döntetlen lett, és ötösökkel nyertek. Most is megvolt a lehetőségünk legalább a döntetlenre, megvolt az emberelőnyünk a végén, amit nem jól játszottunk meg. Ami az utóbbi meccseken nagyon nem tetszett, az a borzasztó kezdés – nos, az itt most nem volt meg, sőt mi kezdtünk jobban. Jól mentünk bele a meccsbe, meg voltak fogva, ám a rutintalanság miatt ők lőttek gólokat. De végig menni tudtunk velük, fizikálisan jobbak is voltunk, ezért nem kértem sokáig időt. Fáradtak, daráltuk őket, úgy éreztem, elhalnak a támadásaik, ennek ellenére aztán ők lőtték be az előnyt és a szabaddobás, mi pedig nem tudtuk…”

Szóba került a személyi hibák száma, a szövetségi kapitány erre így reflektált: „Nem szeretnék bírózni, de az, hogy a negyedik negyedben el kell rohannom a félpályáig, hogy 11-6 a kiállítási aranyok száma, és utána kezdenek el kompenzálni, és hozzák ki az elfogadható 13-9-re… A kiállítások jelentős része külső pozíciókban kapottak, azt sem mondhatjuk, hogy több center-bekk párharcot nyertek meg. Ennek ellenére némi kritikával élnék a saját csapatom felé is: volt két-három olyan szituáció, amikor be lehetett volna játszani a labdát a jól kinyitott montenegrói védelembe, de mi előttük a labdát. Reálisan még egy-két kiállítást tudtunk volna szerezni, de meg kell még néznem videón. Nem számítottunk arra, hogy nekünk fújnak, most sem volt így, általában a jobb csapatot támogatják – most viszont talán nem voltunk gyengébbek, mégis furcsa volt a számadat a harmadik negyed végén.”

07.26_hun_mne_mvlsz-49.jpgAz 5. helyért vért kell izzadni, utalt egy felvetés a kapitánynak – a válasz így hangzott: „Így volt, kőkemény mérkőzést játszottunk, a legjobb meccsünket. A montenegrói kiváló csapat, szerencsétlen helyzet, hogy nem jutott a négy közé, hiszen összeszedett, rengeteg jó, meccseket eldönteni képes játékossal felálló, profi együttes. Elejétől koncentráltan játszottunk ellene, elvárásomnak megfelelően beleálltunk, és ugyan voltak hibák, amikről lehet beszélni, ami velejárója a játéknak, de sokat javultunk az elmúlt meccshez képest, ha nem is lett tökéletes. Örülök, hogy ilyen álltak hozzá a játékosok. Szeretném győzelemmel zárni az Európa-bajnokságot, amit a mai napon is megérdemelt volna a csapat, de várni kell még erre negyvennyolc órát. Bárki lesz az ellenfelünk, jól szolgálja majd a csapat életét, hogy újabb meccset játszunk, bár leginkább a győzelmek építik a legjobban.”

A hangulattal, az edzéseken tapasztalt miliőről felvetés után Märcz Tamás így beszélt: „Szó nélkül dolgoznak, abszolút profik, az első sípra bent vannak, sőt szívesen maradnak edzés után is, gyakorolnak, beszélgetnek egymással. Annak ellenére, hogy nem egy sikeres Európa-bajnokság, egyáltalán nem vettek vissza a játékosok, leginkább hozzá akarnak tenni valamit, megmutatni, hogy képesek jól játszani. Hogy tudnak győzni, remélem, holnapután megmutatják.”

„Sajnálom, hogy nem ez volt az elődöntő… Jó mérkőzés volt, nehéz volt, nem tudom, miért kell játszani az ötödik helyért, szerintem nem fontos… Nehéz volt felpörögni, jól játszottunk egész nyáron, tizenhat közül kettő fontos meccset veszítettünk a szezonban: kikaptunk Szerbiától és Horvátországtól, a két legjobb csapattól”
– mondta Drasko Brguljan, az OSC játékosa, aki 300. válogatott meccsét játszotta.

07.26_hun_mne_mvlsz-64.jpg 33. Európa-bajnokság, Barcelona
Férfiak, az 5-8. helyért

Magyarország-Montenegró 6-7 (1-2, 1-2, 2-2, 2-1)
Piscines Picornell, vezette: Paoletti (olasz), Buch (spanyol)
 
MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Manhercz 1, Zalánki 2, Vámos 1, Jansik D., Erdélyi, Bedő. Csere: Angyal 1, Mezei, Kovács G. 1, Bátori, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
MONTENEGRÓ: Lazovics - Drasko Brguljan 1, Petkovics, A. Radovics 3, Janovics, Ivovics 1, Spaics. Csere: Draskovics, D. Radovics 2, Djurdics, Misics, Csucskovics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
 
További eredmények
A 11. helyért
Románia- Franciaország 10-6
A 9. helyért
Hollandia-Németország 11-12
Az 5-8. helyért
Görögország- Oroszország, 18:15
Elődöntő
Szerbia-Horvátország 9-7
Spanyolország-Olaszország 8-7
 
Helyosztók - július 28., szombat
A 7. helyért
Magyarország-Oroszország, 16:45
Az 5. helyért

Montenegró-Görögország, 18:15
A 3. helyért
Horvátország-Olaszország, 20:30
Döntő
Szerbia-Spanyolország, 22:15
 
Az Eb teljes eredménysora, programja - itt olvasható
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb
barcelona