cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Kiváló felkészülési lehetőség volt ez a torna"

2018. július 7. 17:15

Férfiválogatottunknak 8-8-as döntetlen után büntetőpárbajban sikerült felülmúlnia Ausztráliát a BENU-kupa harmadik és egyben utolsó játéknapján. Märcz Tamás tanítványai a harmadik Egyesült Államokat és a második Ausztráliát megelőzve állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

Miként arról korábban beszámoltunk, a BENU-kupa „fináléjában" férfiválogatottunk 8-8 után ötméteresekkel győzte le Ausztráliát, és hódította el a tornagyőzelmet. A BENU-kupát és az érmeket dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja adta át a győzteseknek. Az Európa-bajnokságig még egy meccse lesz a csapatnak: csütörtökön Horvátországban ugrik medencébe Märcz Tamás együttese.
 
A szövetségi kapitány így értékelt a találkozó után: „Küzdelmes mérkőzés volt, pontosan olyan, mint amilyenre számítottunk. Éreztem, hogy nem lesz sima meccs, láttam az ausztrálokon, hogy jó formában vannak és a végletekig küzdeni fognak, hogy megszerezzék a BENU-kupát - hiszen hozzánk hasonlóan ők is két meccset nyertek -, és szépen fejezzék be a tornát. Voltak jó helyzeteink, melyeket jól ki is használtunk, mégis visszajöttek a meccs közepén, nem tudtuk leszakítani őket. Talán rendes játékidőben is eldőlhetett volna a mérkőzés, és akkor nem került volna sor a büntetőpárbajra, de kimondottan örülök, hogy ez így alakult, hiszen így tudtuk gyakorolni a büntetőlövéseket is. Jó az, ha odaállnak a fiúk és gyakorolják az ötmétereseket az Európa-bajnokság előtt, mert Barcelonában is előfordulhat majd az ilyen. Összességében nekem nagyon tetszett, akárcsak az egész torna, jó volt a hangulat és az időjárás is velünk volt, egyszer sem ázott meg a közönség. Örülök, hogy ilyen sokan velünk voltak, és köszönjük nekik a szurkolást, a fiúknak pedig gratulálok! Meccsről meccsre fejlődött a játékunk, s bár érezzük, hogy még ennél is több van bennünk, nem vagyok elégedetlen, van 8-10 napunk a kontinensbajnokság rajtjáig. Az igazán fontos mérkőzésekig fogunk még elemezni és csiszolgatni amin csak tudunk."

MB_HUN_vs_AUS_100.jpg„Nagyon örülök, hogy három olyan csapatot sikerült meghívnunk a BENU-kupára, akikkel igazán jó meccseket tudtunk játszani. Éles összecsapások voltak, nem volt könnyű őket megnyerni - talán azért is, mert mi sem vagyunk még a maximumon. De tavaly óta sokat fejlődött az ausztrál és az amerikai csapat egyaránt, sőt, azt kell, hogy mondjam, a román együttes is egyre markánsabb. Mindhárom csapatnak szláv edzője van, szerb illetve horvát szakemberek dolgoznak velük, akik rengeteget invesztálnak abba, hogy fejlődjön a vízilabdájuk, és felzárkózzanak az európai szinthez. Ha bármelyik csapat nem figyel, nehéz és kellemetlen meccseket lehet velük játszani, mint ahogyan azt láthattuk akár ma is, akár tegnap is." - vélekedett Märcz Tamás.
MB_HUN_vs_AUS_094.jpg   
„Az elejétől fogva tudtuk, hogy teljesen más mérkőzés lesz, mint a Világliga Szuperdöntőjében, és úgy is alakult. Nagyon kemény és fárasztó összecsapás volt, részemről legalábbis, de szerintem a többiek részéről is, a délelőtti időpont miatt pedig még szokatlan is. Jobban örültem volna egy rendes játékidőben aratott győzelemnek, de így is szépen csillog az aranyérem. Kiváló felkészülési lehetőség volt ez a BENU-kupa a barcelonai Európa-bajnokság előtt, több olyan dolgot észrevettünk, amit ki kell még javítanunk a rajtig - jelentette ki határozottan a 21. születésnapját ünneplő Vogel Soma, aki a kontinensbajnokságra való felkészülés kezdetén még kisebb sérüléssel bajlódott.
 
„Már sokkal jobb formában érzem magam, mint hetekkel ezelőtt, de még mindig van bennem egy kis hiányérzet - a hátralévő idő arra fog szolgálni, hogy ez a hiányézet teljesen eltűnjön."
 
MB_HUN_vs_AUS_136.jpg BENU-kupa nemzetközi férfitorna, 2. forduló
Magyarország-Ausztrália 8-8 (2-2, 2-1, 3-3, 1-2) - ötméteresekkel 4-3
Hajós-uszoda
, vezette: Stampalija (horvát), Alexandrescu (román)
 
MAGYARORSZÁG: Vogel - Vámos 1, Mezei 1, Jansik D. 1, Kovács G. 3, Erdélyi 1, Bátori. Csere: Angyal, Manhercz 1, Zalánki, Bedő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
AUSZTRÁLIA: Porter - Edwards 1, Roach, Younger 4, Ford, Putt, Hollis. Csere: Kayes 3, Power, Elphick, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény
Egyesült Államok-Románia 12-1
 
A torna végeredménye: 1. Magyarország 8, 2. Ausztrália 7, 3. Egyesült Államok 3, 4. Románia 0
 
Férfiválogatottunk Európa-bajnoki csapata
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott