cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Tartás, sokat érő döntetlen

2018. július 6. 15:25

Rossz kezdés után 9-9-et játszott női válogatottunk az olimpiai ezüstérmes ellen a rotterdami felkészülési tornán.

A rotterdami nemzetközi torna zárónapján Olaszország ellen játszott női válogatottunk. Az Európa-bajnokság előtt utolsó alkalommal ugrott vízbe a csapat, így voltaképpen főpróbának is tekinthettük az összecsapást.
 
Nos, a főpróba úgy-ahogy sikerült - bízzunk majd az előadásban!
 
Tekintettel arra, hogy nem közvetítette televízió a mérkőzést, és élő stream-es közvetítés sem volt, így csapatunk videóelemzője, Buza Balázs segítette kintről a tudósításunkat. A 15-ös keretből ezúttal Gangl Edina és Szücs Gabriella maradt ki.
 
Már az első negyed nem indult jó, hiszen a csütörtökön a hollandokat legyőző olaszok Garibotti vezérletével rögvest négy góllal nyitottak (a kapunkat Kasó Orsolya védte), miközben átellenben csak Keszthelyi Rita talált be egyszer. A második negyedben jobban összeállt a védekezés, hiszen az olimpiai ezüstérmes csak két gólt szerzett, miközben nálunk Szilágyi Dorottya, Leimeter Dóra és Parkes Rebecca is eredményes volt.
 
Térfélcsere után állt be a fordulat: hátul egyre jobban zárt a retesz, és erre alapozva elöl könnyebben ment minden. Leimeter szépítetett, majd Gurisatti és Garda Krisztina is gólt jegyzett, így sikerült egyenlíteni! A záró negyedben mindkét alakulat odatette magát, igazi presztízscsata zajlott a vízben. Vezettünk 8-7-ra, de fordítottak az olaszok, de Keszthelyi egyenlített, így 9-9 lett a vége.

Bíró Attila így értékelt: „Ilyen meccsek kellettek ennek a csapatnak. Az olaszok elleni azért is volt rendkívül hasznos, mert saját bőrükön tapasztalták azt, hogy milyen az, amikor az ellenfél verekedős, agresszív stílusban vízilabdázik. Nincs mit tenni, mint felvenni a kesztyűt – nos, ezt megtették a lányok! Az első negyedben még kerestük magunkat, ám utána alkalmazkodtunk az ellenfélhez, a játékvezetői stílushoz, így értékes döntetlent harcoltunk ki. Benne volt a meccsben a győzelem is, hiszen a negyedik negyedben vezettünk, de ki is kaphattunk volna, összességében tényleg értékes ez a 9-9. Kellett a társaságnak egy harcos, küzdelmes meccs, ebből csak profitálhatunk. Az jó, hogy az Európa-bajnoki címre esélyes holland és olasz csapattal ilyen meccseket vívtunk – kiderült, leginkább a helyzetkihasználásunkon kell még javulni, lesz erre még egy hetünk. Hétfőn folytatjuk a munkát, addigra kijelölöm az Európa-bajnokságon résztvevő csapatot.” 

Spido-kupa, nemzetközi női torna, Rotterdam, 3. forduló
Olaszország-Magyarország 9-9 (4-1, 2-3, 1-3, 2-2)  
Gólszerzők: Bianconi 3, Garibotti 3, Emmolo 2, Picozzi, ill. Gurisatti 2, Leimeter 2, Keszthelyi 2, Szilágyi, Parkes, Garda
 
További eredmény
Hollandia-Egyesült Államok 8-18

A torna végeredmény: 1. Egyesült Államok 6, 2. Olaszország 3, 3. Hollandia 2, 4. Magyarország 1

A női válogatott Európa-bajnoki kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE),  Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
rotterdam