cover image
Egyéb

Átadták a 2018-as Szalay Iván-díjakat

2018. július 6. 13:27

A legjobb utánpótláskorú játékosoknak járó elismerést Kemény Ferenc, a Szalay Iván Alapítvány kuratóriuma elnökének támogatásával Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára tizenhárom tehetségnek, vagy képviselőjének adta át.

... Kiss Csaba, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor, Varga Dénes, Kis Gábor, Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Vámos Márton, Bedő Krisztián, Manhercz Krisztián, Gangl Edina, Illés Anna, Czigány Dóra, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, Kuna Szonja, Faragó Berta, Petőváry Luca.

 
Már befutott, olimpiai-, világ- vagy éppen Európa-bajnok játékosok sora. Hogy mi közös bennük? Mindannyian megkapták a Szalay Iván-díjat. 1996 óta adják át, és a felsorolt névsor közel sem teljes, ráadásul minden játékoshoz temérdek sztori is kapcsolódik. Kemény Ferenc, a Szalay Iván Alapítvány kuratóriuma elnöke sajnos nem tudott megjelenni a Sportbisztró BVSC-ben pénteken rendezett díjátadó ünnepségében.
 
„Minden évben elmondjuk: ez nem csak egy díj, hanem óriási felelősség is egyben. Nagy kihívás nektek, hogy az elődök nyomdokaiba lépjetek. Azt kérjük tőletek, hogy menjetek tovább azon az úton, amin elindultatok, és idővel az első felnőtt-válogatottságotokat, majd az első világversenyen megszerzett érmeteket ünnepeljük" - szólt a fiatalokhoz a díjakat átadó Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára, aki külön köszöntötte és méltatta a díjazottak megjelent edzőit, Győri Esztert, Mészáros Vandát, Zantleitner Krisztinát, Béres Gergelyt, Godova Gábort és Schmidt Tamást, valamint a szülőket.
 
A díjátadón megjelent dr. Faragó Tamás, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének tagja, a női utánpótlás szakmai igazgató, Kásás Zoltán, az edzőképzés vezetője is - utóbbi méltatta Szalay Ivánt, aki „Az uszoda legelegánsabb embere volt, a vízilabda ikonikus alakja."
 
A lányoknál Zantleitner Noémi (Tatabánya, 2003), Sümegi Nóra (Dunaújváros 2003), Tóth Fruzsina (Szentes, 2004), Szegedi Panni (UVSE, 2004), Mácsai Eszter (Szentes, 2005), Torkos Tamara (BVSC, 2005), a fiúknál Nyíri Balázs (FTC, 2002), Mészáros Mátyás (BVSC, 2003), Szabó Bence (FTC, 2002), Vígvári Vince (UVSE, 2003), Árvai Erik (Vasas, FTC, 2004), Nagy Ákos (KSI, 2004), Országh Mihály (KSI, 2004) kapta a megtisztelő díjat.
 
 
 

Vízilabda hírek
Szalay Iván-díj