cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Két negyedig jó, de utána fordított és nyert Hollandia

2018. július 4. 20:52

Női válogatottunk a nagyszünetben 5-2-re vezetett, ám térfélcsere után sajnos már nem ment ennyire, és végül 10-6-os vereséggel kezdte a rotterdami tornát. Folytatás csütörtökön Egyesült Államok ellen.

„A torna ugyanakkor a csapatkeresés jegyében zajlik nálunk, fontos az eredmény, de a legfontosabb, hogy kialakuljon a legjobb csapat. Fokozatosan készülünk az Európa-bajnokságra, ez egy kiemelten fontos állomás" - vezette fel a rotterdami tornát Bíró Attila szövetségi kapitány, utalva többek között arra is, hogy még keresi azt a felállást, amellyel majd a barcelonai kontinensviadalon szeretne kiállni.
 
Nos, a Spido-kupa első napján a 15-ös keretéből a kapus Tóth Esztert, illetve Csabai Dórát ültette a lelátóra. Az ellenfél a házigazda volt. Tekintettel arra, hogy nem közvetítette televízió a mérkőzést, és élő stream-es közvetítés sem volt, így csapatunk videóelemzője, Buza Balázs segítette kintről a tudósításunkat.
 
Mint beszámolt róla, nagyszerűen kezdett a csapat, hiszen az első negyedben Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita és Illés Anna is gólt jegyzett, miközben átellenben csak van der Sloot tudott betalálni Gangl Edinának.  Akinek aztán kétszer is ötméteressel szemben kellett odaállnia - az egyiket kivédte! S miután egyet mi is kiharcoltunk, méghozzá Keszthelyi betörésből, és ezt Leimeter Dóra váltotta, valamint Gyöngyössy Anikó is gólt jegyzett, nagyszünetben rendkívül jó védekezéssel és bravúros kapusteljesítménnyel 5-2-re vezettünk.  
 
Térfélcsere után sajnos nagy változás állt be a játékban, hiszen míg a van der Sloot, Sevenich vezette hazaiak beindultak, a sok emberelőnyös helyzeteiket elkezdték belőni, addig a mieink sajnos leblokkoltak, nem jutottak gólig - Hollandia 5-0-s negyeddel fordított.  Sőt a záró menetben már 8-5állt a táblán.  Végül Szilágyi Dorottya szerzett egy gólt, de így is kikaptunk 10-6-ra.  
 
ned2.jpg Folytatás csütörtökön 18 órától a torna első napján az olaszokat 10- 4-re legyőző amerikaiak ellen.
 
Bíró Attila kissé bosszúsan értékelt a lefújást követően: „Két ellentétes félidőt láthattunk, amit nem is értek. Nem értem, hogy miért változott meg a harmadik negyedben az addigi kiváló, masszív, stabil játékunk. 5-2-es első két negyed után nem lehet így zárni egy mérkőzést! Biztos közhely, de túl lyukas a védekezés, lehoztuk a meccset egyetlen blokk nélkül, ami nem fér bele. Az első két negyedben bravúros volt a kapusteljesítmény, a védekezésben odaértük az emberekre, ám utána nem segítették a társak Gangl Edinát. Meg kell érteni, hogy két negyed kevés, ezen a szinten négy negyedig kell koncentrálni. Elaludtunk, saját magunkat vertük meg, ami észhez kell, hogy térítse a csapatot. Bebizonyítottuk az első két negyedben, hogy jól tudunk vízilabdázni, erre az útra kell lépnünk, hiszen az Európa-bajnokságig már nincs sok időnk!”
 
Spido-kupa, nemzetközi női torna, Rotterdam, 1. forduló
Hollandia-Magyarország 10-6 (1-3, 1-2, 5-0, 3-1)  
Gólszerzők: van der Sloot 4, Sevenich 3, Rogge, Koolhass, D. Genee, ill. Horváth B., Keszthelyi, Illés, Gyöngyössy, Leimeter, Szilágyi
 
További eredmény
Egyesült Államok-Olaszország 10-4
 
További program
2018. július 5., csütörtök

Egyesült Államok-Magyarország, 18:00
Hollandia-Olaszország, 19:30
2018. július 6., péntek
Olaszország-Magyarország, 14:00
Hollandia-Egyesült Államok, 15:30

A női válogatott Európa-bajnoki kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE),  Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
rotterdam