cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Hazai meccsek az Eb-előtt - jön a BENU-kupa!

2018. július 3. 13:12

Immáron harmadik alkalommal, 2018. július 5-7. között a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában rendezik meg a BENU-kupa Nemzetközi Férfitornát. Válogatottunknak ez lesz az utolsó nyilvános hazai szereplése a júliusban kezdődő spanyolországi Eb előtt.

A BENU elkötelezett a magyar sport támogatása mellett mind felnőtt, mind utánpótlás szinten, amelyet a Magyar Vízilabda Szövetséggel folytatott többéves szakmai együttműködés is bizonyít.
 
Az együttműködés 2015-ben indult, azóta számos sportesemény fűződik a nevéhez - így az idén már harmadik alkalommal megrendezésre kerülő BENU-kupa is.
 
„A BENU Gyógyszertárak két legfontosabb értéke az ember és az egészség, az utóbbi egyik kulcseleme a mozgás és a sport. Büszkék vagyunk arra, hogy a hazai vízilabdasporttal már negyedik éve tart az a partnerség, amely mindkettőnk számára fontos, közös értékekre épít. A professzionalitás, a kitartás, a csapatmunka éppúgy jellemzi a hazai vízilabdasportot, mint vállalatunkat. De talán mindkettőnk számára a legnagyobb kihívást a folyamatos megújulás jelenti. Egy kimagasló eredményt elérni nagyon nagy teljesítmény, de az igazi, kemény munka az, hogy ott is maradjunk az élvonalban, az elsők között. A 2018-as BENU-kupa különlegességét az adja, hogy a világbajnoki ezüstérmes férfi vízilabda-válogatottnak ez az utolsó - ráadásul hazai közönség előtt zajló - nagy megméretése a július 14-én kezdődő barcelonai Európa-bajnokságot megelőzően" - mondta el dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja.
 
7518859328__MG_5766.jpg „Az aktuális világesemény előtt mindig felfokozott hangulatban készülnek a játékosok és a szövetség, mint ahogy remélem a szövetség is. Az Európa-bajnokság előtt a BENU-kupán lehet itthon utoljára látni a csapatot. Mindig jellemző a nyári kupákra, hogy az utolsó nagy egymásra találás történik a csapat és a szurkolók között, bizonyosan most sem lesz másként" - fogalmazott Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára.
 
Válogatottunk csütörtökön a szintén a kontinensviadalra készülő Románia ellen kezd majd, másnap az Egyesült Államok, míg szombaton Ausztrália ellen játszik - utóbbi két ellenfele a Világliga Szuperdöntőjében is szerepelt a Duna Arénában.
 
„Három kellemetlen stílusú, jó csapat ellen ugrunk majd medencébe, és előre borítékolható, hogy mindhárom mérkőzés, tehát az egész torna remekül szolgálja majd az Európa-bajnoki felkészülésünket. Tekintettel a kontinensviadal közelségére, a finomhangoláson van a hangsúly, igyekszünk azokat a taktikai elképzeléseket minél jobban begyakorolni, amelyekkel Barcelonában operálni szeretnénk" - fogalmazott Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki a délben kihirdetett Európa-bajnoki együttesét küldi majd csatába a BENU-kupán.
7518859328__MG_5785.jpg  
„Mindig nagyszerű érzés hazai közönség előtt játszani, nem lesz ez másként a BENU-kupán sem, amelyen természetesen győzni szeretnénk, ezzel is készülve az Európa-bajnokságra" - tette hozzá a világbajnok balkezes kiválóságunk, Vámos Márton.
 
A helyszín a jól megszokott csodás környezet, a Hajós-uszoda - szóval, ezúttal is garantált a szakértő publikum, és a jó hangulat. Jegyek, bérletek ezen a felületen válthatóak!
 
benuplakat.jpg BENU-kupa nemzetközi férfitorna, Budapest, Hajós-uszoda
A program
Július 5., csütörtök

Ausztrália-Egyesült Államok, 16:45
Magyarország-Románia, 18:15 - tv: M4 Sport
Július 6., péntek
Ausztrália-Románia, 16:45
Magyarország-Egyesült Államok, 18:15 - tv: M4 Sport
Július 7., szombat
Románia-Egyesült Államok, 9:45
Magyarország-Ausztrália, 11:15 - tv: M4 Sport
 
Férfiválogatottunk Európa-bajnoki csapata
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
---
 
 
A BENU-csoport
A BENU-csoport a német PHOENIX-csoport tagja, amely Európa egyik vezető gyógyszerkereskedelmi vállalata. A magyarországi kiskereskedelmi üzletágat a BENU Magyarország Zrt. üzemelteti, amely közel 20 éve van jelen a hazai gyógyszertári piacon.
A BENU márka, a cégcsoport nemzetközi kiskereskedelmi márkája, 2012-ben került bevezetésre Magyarországon és további hat országban. Jelenleg 10 országban elérhető.
Magyarországon 2018-ban már több mint 300 helyen találkozhatunk BENU Gyógyszertárakkal, ahol a gyógyszerek mellett egészségvédő termékek, vitaminok, táplálékkiegészítők, diagnosztikai eszközök, dermokozmetikai készítmények, babaápolási termékek, illetve állatgyógyászati termékek széles választéka érhető el.
A BENU két legfőbb értéke az ember és az egészség, ezt mindennapi tevékenysége mellett sok más területen is képviseli: a társadalmi felelősségvállalás keretében 2018-ban a BENU Magyarország Zrt. a Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramjának arany fokozatú támogatója.
A cégcsoport 2015 óta támogatja a Magyar Vízilabda Szövetséget, mely során a felnőttek versenysportja mellett, az utánpótlás felkészülését is segíti.
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
eb
világliga
keret
BENU