cover image
Egyéb

Gór-Nagy, Mezei, Younger, Kállay – FTC! Varga Dániel, Madaras Norbert: vége

2018. június 11. 12:42

A bajnokcsapat a Szolnok válogatott centerét, illetve ausztrál kiválóságát, valamint a Debrecen balkezes pólósát igazolta le. Illetve tudatta, hogy két olimpiai bajnoka is befejezte a pályafutását, s mindketten a szakosztályban maradnak.

A magyar bajnok FTC-PQS Waterpolo hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be változásait.

Nyíri Zoltán operatív igazgató először értelemszerűen a sikerekről beszélt: „A klubvezetés teljesen elégedett a mögöttünk hagyott szezonnal. A cél az volt, hogy jussunk be három döntőbe, amelyek közül egyet jó lenne megnyerni. Nos, megnyertük a bajnokságot és megvédtük az Euro Kupa-győzelmünket, a Magyar Kupa elődöntőben ötméteresekkel, vállalható vereséget szenvedtünk a Szolnoktól.” Majd elmondta, a játéktól visszavonuló kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norbert szakosztályelnöki pozíciót kapott, annak minden jogával és felelősségével együtt. A szintén visszavonuló olimpiai- és világbajnok, Varga Dániel Nyéki Balázzsal párban a serdülő- és ificsapat szakmai munkáját irányítja.

MVLSZ_FTC_sajtotajekoztato_20180611_MaD_020.jpg A bejelentés szerint immáron Madaras Norbert tárgyalt az új szerzeményekkel – s így került a csapathoz a világbajnok Gór-Nagy Miklós (aki nem tudott részt venni a sajtótájékoztatón, mert a máltai bajnokságban szerepel), Szolnokról a válogatott center, Mezei Tamás és az ausztrál válogatott Aaron Younger, valamint Debrecenből a balkezes Kállay Márk.

„Köszönöm a klub bizalmát. Nem szokványos, hogy valaki kimászik a medencéből, és ilyen pozícióba kerül. Ez az egyik legjobb és legfelelősségesebb vízilabdás állás ma a vízen kívül. Meg is fogom hálálni ezt a bizalmat, azon leszek, hogy folytassuk mindazt, ami elkezdődött a klubban az elmúlt években” – fogalmazott Madaras Norbert, aki az elmúlt fél évet roppant nehéznek értékelte, ugyanis nyílt titok volt, a játékkal párhuzamosan már úgymond irodai munkát is végzett, amellett, hogy az igazolásokat intézte, igyekezett beleásni magát a szakosztály teljes életébe. „Köszönöm a vezetőknek és a játékosoknak a hozzáállását az elmúlt fél évhez, hogy zökkenőmentesen, mindenféle konfliktus nélkül tudtam dolgozni.”

Varga Dániel elmondta, régi vágya vált valóra, hogy edzőként dolgozhasson: „Bár benne volt a pakliban, hogy befejezem a pályafutásomat, a múlt héten döntöttem el véglegesen. Megérett bennem ugyanis, hogy így teljes. Úgy lett az, hogy az utolsó két évet a Fradiban tölthettem el, amiért hálás vagyok a vezetőknek. Felerősödött bennem, hogy a jövőben edzőként kellene maradandót alkotni. A szemléletem, a látásmódom, ami jellemezte a pályafutásomat bízom benne, hatékonyabb, nagy érték lesz a klubnak is, hogy átadjam a fiatal játékosoknak.”

„Nagy szomorúság van bennem – kezdete Varga Zsolt vezetőedző. – Szomorúság, mert két világklasszissal lett szegényebb mind a vízilabda, mind a Fradi. De annak örülök, hogy a szakosztálynál folytatják a munkájukat. Új és nehéz kihívás lesz számukra. Megtisztelő, hogy együtt dolgozhattunk.”

Újságírói kérdésre Nyíri Zoltán elmondta, a Honvéd által már bejelentett Szirányi Balázs mellett távozik a válogatott Manhercz Krisztián is, hiszen megegyeztek az új klubjával.
Vízilabda hírek
ftc