cover image
Egyéb

Eldőlt: a Szolnok játszhat az FTC-vel az aranyért

2018. május 5. 17:13

Cseh Sándor csapata megpróbálhatja megvédeni bajnoki címét, hiszen a mindent eldöntő elődöntőben 9–4-re legyőzte az Egert.

„Ez a harc lesz a végső!”

Mint jeleztük, mind szolnoki, mind egri oldalon így vezettél fel a szombat délutáni csatát – nem véletlenül. Miután a középszakaszban mindkét együttes megnyerte a hazai meccsét a másik ellen, majd a rájátszásban mindkettő a másik otthonában nyert, a ki-ki parti következett. Jóslatokra nem sokan vállalkoztak, lévén két kiváló csapatról beszélhetünk, és a korábbi csatáik is arról árulkodtak, bármi megtörténhet.

Csak úgy, mint az előző szolnoki összecsapáson, határozott, már-már kifogástalan védekezés jellemezte az első két negyedben a csapatokat, no és két jól teljesítő kapus, Nagy Viktor és Braniszlav Mitrovics. Hátrányokban is sűrű volt a kézerdő, stabil lábakon álltak az urak, így ezúttal sem születtek sorozatban a gólok. Az első menetben Zalánki Gergő csak betette egy fórt, amit Mezei Tamás harcolt ki, odaát semmi. A másodikban a bemozduló Jansik Dávid talált be, válaszul Angelos Vlachopoulos lőtte be a Hárai Balázs által „szállított” fórt. A világbajnok centerre az eltiltott Bedő Krisztián távollétében a szokottnál is több feladat hárult.

SER_6650.JPGMilan Alekszics lövése beakadt, majd Angyal Dániel szerzett egy fórt, amiből Hosnyánszky Norbert tudott feliratkozni a gólszerzők közé. A negyed végén azonban figyelmetlenek voltak az egriek, Andrija Prlainovics 4 másodperccel a dudaszó előtt alakította 4–2-ra az állást.

Fordulás után is a vendégek játéka volt döcögősebb, mintha koncentrációs gondok jelentkeztek volna, legalábbis erről árulkodott Sztrahinja Rasovics és Hosnyánszky meg nem értése, amit jól használt ki a Szolnok, hiszen Zsivko Gocics helyzetbe hozta Kis Gábort, aki senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba. Miután Milos Csuk is betalált aztán fórból, 6–2 állt a táblán – Dabrowski Norbert csapata bajban volt.

ANA_4635.JPGMarko Avramovics szépített, de erre dupla válasza volt a címvédőnek: Mezei Tamás egy remekül megkomponált fórt húzott be, majd Prlainovics „köszönt” be újra. A 4–1-es negyeddel megalapozta sikerét Cseh Sándor pazarul védekező együttese.

Hiszen a Szolnok 8–3-ról nem engedte ki a kezéből a meccset: a remeklő Nagy Viktor tovább növelte kiváló statisztikáját (73%-kal zárt), az Eger szép lassan beletörődött a sorsába. A vége 9–4 lett, magabiztos hazai győzelem.

Mindez azt jelenti, hogy jövő hét vasárnap kezdődő, az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntőben FTC–Szolnok összecsapást láthatunk, míg a bronzéremért, a BL-szereplésért Eger–OSC találkozók következnek.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: "Végig kiélezett, de korrekt párharcot vívtunk az Egerrel. Vesztett helyzetből három–hatos állásból is felálltunk, erre büszkék lehetünk. Ami pozitívum még, hogy az elődöntőben összesen tizenhárom gólt kaptunk. A lényeg, hogy pozitív élményekkel zártuk az elődöntőt, és várjuk a finálét."

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: "Négyszer is legyőztük a szolnoki csapatot az évadban, és az elődöntő elején is úgy gondoltuk, hogy fogható ellenfelünk. Sajnáljuk, hogy nem sikerült a fináléba jutás, hosszú volt az elődöntő, és elfáradtunk a végére."

ANA_4640.JPGE.ON Férfibajnokság, rájátszás
Elődöntő, 3. mérkőzés
Szolnoki Dózsa–ZF-Eger 9–4 (1–0, 3–2, 4–1, 1–1)
Gólszerzők:
Kis G. 2, Prlainovics 2, Zalánki, Jansik D., Alekszics, Mezei, Csuk, ill. Hosnyánszky, Vlachopoulos, Avramovics, Rasovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–6 a Szolnok javára
Vízilabda hírek
eger
szolnok
szolnok-eger