cover image
Egyéb

Az Eger a fináléért, a Szolnok az életben maradásért játszik

2018. május 2. 11:59

A Bitkey-uszodában 19 órától újra összecsap a két együttes az E.ON férfibajnoki elődöntőben.

A két Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe jutott magyar csapat újabb ütközete következik – a tét a szezonban talán most a legnagyobb csatájuk során: az Eger a bajnoki fináléért játszik, győzelme esetén ő vívhat majd az aranyért az FTC-vel, a Szolnok ezzel szemben az életben maradásért ugrik vízbe, azért, hogy még egyszer fogadhassa riválisát, és majd ott kiharcolhassa a finálét.

A felek egy héttel ezelőtti mérkőzése elképesztő izgalmakat hozott: mindkét oldalon kiváló védekezéssel jelezték a csapatok a minőséget, eredményben mindez 3–3-as végeredményben domborodott ki. Az ötméteres párbajban pótolták az urak a gólszerzés, két teljes körig senki sem hibázott, a 11. körben dőlt el végül a parti a hevesiek javára. Dabrowski Norbert vezetőedző szerint ezúttal sincs esélyese a partinak – miként a klub honalapján fogalmazott: „Nagyon nagy harcra, egy igazi vízi ütközetre számítok, ami végén jelenleg lehetetlen megmondani, ki fog nyerni. A Szolnok biztosan nagyon veszélyesen fog játszani, mert az életéért küzd. Nem gondolnám ugyanakkor, hogy az előttünk álló lehetőség miatt rajtunk lenne a nyomás. Tartom annyira profinak a fiúkat, hogy fel tudják magukban mérni a helyzet súlyát. Nyomassza csak a tét a Szolnokot, elvégre is nekik kell mindenképpen nyerniük ahhoz, hogy tovább menjen a párharc. Azt ugyanakkor nehéz lenne megjósolni, milyen mérkőzést játszunk majd, de azt hiszem, megint nem lesz túl sok gól. Legalábbis jó lenne, ha így lenne, mert az nekünk kedvezhet. Fontos, hogy ne tudjanak vezetni, és az is, hogy közelítve az összecsapás végéhez, legyen szoros az eredmény, mert akkor lehet esélyünk a végjátékban, hogyha egyre idegesebbek lesznek. Akkor ugyanis biztosan ki fognak billenni, és nekünk ebben a szituációban kell eldöntetünk a továbbjutást.”

Kollégája, Cseh Sándor nem tudott rossz szót mondani csapatára a hazai mérkőzés után, mint akkor említette, az Eger egy jól játszó Szolnokot győzött le ötméteresekkel. De az már a múlt, mint a szolnoki oldalon említette: „Az előző Eger-meccs és a mostani Eger-meccs között van egy hét, felesleges valamin hat napig rágódni. Alapvetően azt gondolom, hogyha mocsárba esik az ember, a legnehezebb az, hogy ne kapálózzon, de muszáj. Tehát én megpróbáltam ugyanazt a vonalat végigvinni a csapattal, hogy magunkra figyeljünk, mindenki tegye a saját dolgát és próbáljunk lépésről lépésre egyre jobban játékba lendülni. Ez egy nagyon kemény mérkőzés lesz, nagyon sok múlik rajta, tehát lehet ettől a mérkőzéstől nagyon tartani, sőt, akár félni is, de amit én szeretnék a játékosokkal megbeszélni és hogy ez így is történjen, hogy amikor bemegyünk a vízbe és úszunk két hosszt oda- vissza, akkor ez a meccs már ugyanolyan meccs lesz, mint a többi vízilabda-mérkőzés. És ugyanazokkal az értékekkel lehet megnyerni, illetve elveszíteni.”

A 19 órakor kezdődő elődöntőt az Eger Facebook-oldalán a Líceum Televízió élő stream közvetítése, illetve az Olaj Tv közvetítésén keresztül is nyomon lehet követni.

A Miskolc várja ellenfelét, kivel játszhat majd az 5., Euro-kupaindulást jelentő helyért – az előnyben lévő BVSC Debrecenben szerezhet jogot erre, vagy a hazaiak harmadik meccsre kényszertik ellenfelüket.

A 9-12. helyért zajló összecsapásokat a Pécs és a Kaposvár kezdi előnyből a Szentessel, valamint a Vasassal szemben

E.ON Férfibajnokság, rájátszás
Elődöntő, 2. mérkőzés

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa, 19:00
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–3 az Eger javára

Az 5-8. helyért, 2. mérkőzés
Debrecen–MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló, 19:30
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–3 a BVSC javára

A 9-12. helyért, 2. mérkőzések
Metalcom-Szentes–Pécs-Mecsek Füszért, 19:00
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–3 a Pécs javára

Vasas Plaket–Kaposvári VK, 19:30
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–3 a Kaposvár javára

Vízilabda hírek
eger
szolnok
szolnok-eger