cover image
Szövetség
Felnőtt Válogatott
Férfi
Egyéb
Közlemény

Az Univer Product Zrt. a Magyar Vízilabda Szövetség új támogatója

2013. június 3. 13:58

Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója és Dr. Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke szoros együttműködésen alapuló szponzori megállapodást írtak alá. Ennek célja az Univer lokálpatrióta elkötelezettségével a vízilabda, mint a legeredményesebb magyar csapatsportág támogatása, a férfi vízilabda-válogatott feltörekvő tehetségeinek népszerűsítése.

Az idén fennállásának 65. évfordulóját ünneplő, kecskeméti székhelyű Univer Cégcsoport Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari, valamint kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozása. A cégcsoport alapításától fogva 100%-ban magyar tulajdonban van, mely komoly lokálpatrióta elkötelezettséggel párosul. A 2012-ben csaknem 30 milliárd forint nettó árbevételt elérő vállalkozás legendás ételízesítőinek – Piros Arany, Erős Pista, Gulyáskrém, Univer Majonéz, Mustár és Ketchup –, és egyéb termékeinek – salátaöntetek, bébiételek, prémium lekvárok, paradicsom alapú készítmények, gyümölcslevek – alapanyagainak döntő többségét hazai termelőktől szerzi be. Így ad a cég magyar őstermelő családok százainak évtizedek óta biztos megélhetést, egyúttal biztosítva a fogyasztók számára a napérlelte magyar zöldségek és gyümölcsök ízét, minőségét. 
Az Univer a magyar sportot is komolyan veszi. „A sport támogatása igazi Univer hagyomány, mely folytatásaként lokálpatrióta elkötelezettséggel kívánjuk a legeredményesebb magyar csapatsportágat, a hazánknak oly sok dicsőséget szerző vízilabdasportot támogatni. A hagyományos szponzori tevékenységen túl a Szövetséggel közösen felismertük annak jelentőségét, hogy a férfi válogatott feltörekvő tehetségeinek népszerűsítése is fontos feladat. Az MVLSZ frissen elindult waterpolo.hu oldalán és az azt segítő felületeken a szurkolók számára kreatív, őket aktívan bevonó módon mutatjuk be a jövő ígéreteit. Az ősszel induló program címe nemes egyszerűséggel „Hajrá magyarok!” lesz.” – mondta el az együttműködési megállapodás bejelentése alkalmából adott nyilatkozatában Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója.
Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szintén nagy várakozással tekint az új partnerség elé. „Túl a szakmai alapokon nyugvó reklámszerződésen – amellyel meggyőződésem szerint mindkét fél elégedett lesz –, kifejezetten jó érzés, hogy Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt vezérigazgatójának személyében egy nagyszerű barát csatlakozik a támogatói körhöz. A közvetlen kapcsolat garancia arra, hogy az üzleti életben oly fontosnak tekintett „win-win” alapú legyen az együttműködés, azaz mindkét fél nyerjen vele. Persze, ez egy győzelemre született sportág, valamint egy igen sikeres cég esetében alighanem magától értetődő.”
Az MVLSZ elnöke hozzátette, nem csupán az új támogató csatlakozása miatt jeles nap a mostani: június 3-án indult el a szövetség új honlapja, amely a megszokott címeken – waterpolo.hu és mvlsz.hu – érhető el. „Szeretnénk egy hasonló színvonalú oldalt üzemeltetni, mint a magyar vízilabdázás: nagy reményekkel indítjuk útjára az új honlapunkat, amelytől azt várjuk, hogy kiemelkedő számban vonzza majd a sportág szerelmeseit, hiszen nem csupán napi egy-két új anyag kerül fel rá, többször is frissül majd reggeltől estig, és nem kizárólag a hivatalos, szövetségi hírekkel, de szinte mindennel, ami a vízilabdához köthető itthon és külföldön. Sokat várunk az exkluzív tartalmaktól, hiszen például csak a waterpolo.hu-n szerepelnek helyszíni fotók is nyilatkozatok a női válogatott pekingi szerepléséről, és nálunk olvashatnak majd elsőként a férfiválogatott cseljabinszki mérkőzéseiről helyszíni beszámolóinknak köszönhetően.”

Az említett cseljabinszki Világliga-Szuperdöntő előtt sajtónyilvános edzéssel kezdte meg „hivatalos” nyári felkészülését a férfiválogatott. Nem hivatalosan már több napja tréningeznek a játékosok, hiszen, mint Benedek Tibor szövetségi kapitány korábban jelezte, a kerettagok egyéni edzésterv alapján a megelőző időszakot is aktívan töltötték. „A klubszezon a vártnál korábban ért véget a játékosok számára, ezért mindenkitől azt kértem, hogy egy hét pihenés után kezdjen el komolyabban mozogni, az első fontos kihívás, a Világliga Szuperdöntője előtt ugyanis néhány napunk van csupán a közös felkészülésre. Nekem is könnyebbséget jelentett, hogy már edzésben lévő játékosokkal kezdhettem el a munkát, hiszen szerdán csapatot kell hirdetnem, ami nem kis felelősség. Azt azonban gyorsan lemérhettem, hogy a keret tagjai komolyan vették a kérésem, azaz legalább ennyiben megkönnyítik a döntést.”
Komolyabb hezitálást az okoz a kapitánynak, hogy beválogassa-e a Világliga tizenhármas keretébe Kis Gábort, aki a bajnoki döntő utolsó mérkőzésén szenvedett bordasérülést. „Szerdáig talán kiderül, „Kicsire” számíthatunk-e Cseljabinszkban, kulcsember a csapatban, de kockáztatni sem szeretnénk, hiszen az idén a világbajnokság a legfontosabb, akkorra kell mindenkinek csúcsformában lennie, és persze egészségileg is száz százalékos állapotba kerülnie.”
A férfiválogatott ezen a héten, a Margitszigeten készül, majd vasárnap indul el Cseljabinszkba, ahol június 11-én az Egyesült Államok válogatottja ellen kezdi meg szereplését a Világliga Szuperdöntőjében.

Budapest, 2013. június 3.
Szövetségi hírek
Férfi válogatott
Sajtóközlemények
univer
MVLSZ
kemény
molitórisz
benedek