cover image
Egyéb

Hosnyánszky Norbert hatosával nyert az Eger

2017. november 4. 23:03

Szombaton négy meccset játszottak az E.ON Férfibajnokságban: az Eger a Miskolcot, az OSC a Szegedet, a Pécs a Szentest, míg a Debrecen az AVUST-t győzte le.

Az A-csoportban az újonc szombathelyiek a nagyszünetig egészen jól tartották magukat Debrecenben, hiszen csak kétgólos hátrányban voltak, ám a házigazda aztán – főleg Lukas Durik révén – elkezdte szétnyitni az ollót, s végül hattal bizonyult jobbnak.

Fotó: Nagy Anita/DVSE

Fotó: Nagy Anita/DVSE

A B-csoportban a százszázalékos Eger a Miskolcot fogadta. Sike József vendég együttese Vadovics Viktor és Alex Bowen nélkül is egyenrangú ellenfele volt a BL-csapatnak, a negyedik negyedet csak egygólos hátrányban kezdte! A záró menetben jött aztán az addig sem tétlenkedő Hosnyánszky Norbert, aki kézbe vette a mérkőzést (összesen hat gólig jutott!), és végül 8–4-re nyert ezzel Dabrowski Norbert együttese.

Az OSC a papírformának megfelelően lett három ponttal gazdagabb a Szeged ellen – más kérdés, az egy lőtt gól esélyek ide vagy oda, jó OSC-védekezés ide vagy oda, nem nagy öröm Varga Péter vezetőedző számára. Más kérdés, csapatának nyilván nem az OSC otthonában kellett volna elkezdeni a pontgyűjtést.

Petik Attila: "Kötelező győzelem ez, s bár a támadásaink akadoztak, a védekezésünk rendben volt. Szeretnék gratulálni újonc kapusunknak, Szalai Márknak az első ob I-es mérkőzéséhez". Varga Péter: "Az egy lőtt gól ellenére három negyeden keresztül önmagunkhoz képest kifejezetten jól játszottunk. Nekünk ünnep volt ilyen rangos csapattal megmérkőzni, folytatjuk tovább az építkezést."

A Pécs a hetek óta gólerősen játszó Csacsovszky Erik vezérletével, remek védekezéssel, Józsa Ottó 79%-os védési hatékonyságágával 8–3-ra múlta felül a Szentest. Lukács Gergely: "Nem volt más esélyünk, csak a győzelem, már ha el akarunk érni valamit ebben a bajnokságban. Csapatként jól funkcionáltunk, ez hozta meg a várva várt sikert." Pellei Csaba: "Száz százalékig biztos voltam benne, hogy ma győzünk Pécsen, mert a játékoskeretemet erősebbnek érzem, mint a hazaiakét. Ennek ellenére a Pécs minden játékelemben jobbnak bizonyult nálunk."

E.ON Férfibajnokság, alapszakasz, 6. forduló
A-csoport
Debrecen–AVUS 16–10 (4–3, 3–2, 6–3, 3–2)
Gólszerzők:
Durik 4, Macsi 2, Boros 2, Szőke 2, Kállay 2, Obradovic 2, Fejős, Somlai, ill. Ekler B. 4, Kiss Cs. 2, Garancsy 2, Polovic, Ukamanov
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A Kaposvári VK–UVSE és az FTC-PQS Waterpolo–VasasPlaket mérkőzéseket elhalasztották

B-csoport
ZF-Eger–PannErgy-Miskolci VLC 8–4 (1–0, 3–2, 0–1, 4–1)
Gólszerzők:
Hosnyánszky 6, Avramovics, Rasovics, ill. Halek, Sánta, Berta, Kuzmenko
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda–ContiTech-Szeged 15–1 (4–1, 2–0, 3–0, 6–0)
Gólszerzők:
Erdélyi 4, Gór-Nagy 3, Bundschuh 2, Tóth M. 2, Seman 2, Salalmon, Brguljan, ill. Berki
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PVSK-Mecsek Füszért–Metalcom-Szentes 8–3 (4–0, 2–2, 1–0, 1–1)
Gólszerzők:
Csacsovszky E. 3, Szatmári 2, Csacsovszky A., Chilkó, Csaba M., ill. Takács J., Werner, Szalai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A RacioNet-Honvéd–Tatabánya mérkőzést elhalasztották
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
B-csoport
miskolc
eger