cover image
Egyéb

A Szolnok feltette az i-re a pontot!

2017. november 4. 22:13

Pattanásig feszülő izgalmak között, fantasztikus hangulatban, telt ház előtt hódította el a Bajnokok Ligája győztes Szolnoki Dózsa az Európai Szuperkupát. A győztesek örömittas szavai és a Ferencváros mesterének gondolatai a medence partjáról.


Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Amint arról korábban beszámoltunk, a Császár-Komjádi Sportuszodában zsúfolásig telt lelátók előtt, őrült hangulatban, fantasztikus meccset vívott egymással a Bajnokok Ligája győztes Szolnok és az Euro Kupagyőztes Ferencváros csapata. Az összecsapás 6–6-os döntetlennel zárult, végül pedig ötméteresekkel Cseh Sándor legénysége hódította el az Európai Szuperkupát.

A mérkőzést követően a vesztes együttes mestere higgadtan, a győztes szakvezető pedig elégedetten és boldogan nyilatkozott honlapunknak a medence mellett, akárcsak a szolnoki játékosok. 
 
"Összességében hogyha a meccset nézem, akkor az elején talán annyival kezdtünk gyengébben, hogy 3-1-re meglépett a Szolnok - volt néhány olyan kézről bepattanó labda, ami lehet, hogy a mérkőzés eleji idegességnek is volt betudható. Ugyanakkor a folytatás, a következő három negyed fantasztikusan jó, kemény játékot hozott. Felzárkóztunk, végig ott voltunk a Szolnok mellett, sőt, az utolsó támadás a miénk volt, megvolt a lehetőségünk a győzelemre. Ötméteresekkel kikapni egy döntőben mindig fájdalmas, de benne van a pakliban" - fogalmazott higgadtan Varga Zsolt, a ferencvárosiak vezetőedzője.

Érthető módon boldogabban állt mikrofonunk elé Cseh Sándor, a szolnokiak edzője: "Feltettük az i-re a pontot, amit bár a Bajnokok Ligája győzelmünkkel is feltettünk már korábban. Még inkább felértékelte a sikert, hogy Budapesten, egy nagyon komoly zöld-fehér szurkolótábor előtt vertük meg a Ferencvárost. Elhódítottuk azt a trófeát, ami szerintem a vízben lévő magyar játékosok egyikének sem szerepelt korábban a dicsőséglistáján. Az volt a tervünk, hogy kemény és fizikális meccs legyen, és azért, hogy ezt sikerült is véghez vinnünk, óriási dicséret jár a játékosaimnak. Az, hogy 3-1-re elléptünk, befolyásolta a mérkőzést, majd feljöttek és a harmadik negyedben váltanunk kellett, amit aránylag jól meg is valósított a csapat. A vége az idegek harca volt, hiszen nem tudtuk befejezni a mérkőzést, és nem tudtuk megnyerni, ám mégsem roppantunk össze, hanem az utolsó idegszálunkkal is védekeztünk."
 
"Nagyon kemény mérkőzés volt, de ilyen találkozóra is számítottunk, tudtuk, hogy nehéz lesz. Ilyen a vízilabda, és ilyen a sport, ma talán mi voltunk a szerencsésebbek a legvégén. Újabb trófeát gyűjtöttünk be, aminek nagyon örülök, mert ez életem első Szuperkupája. Boldog vagyok, és rendkívül büszke a csapatomra, mert keményen küzdöttünk egymásért, és odafigyeltünk egymásra, végig csapatként játszottunk! Gratulálok a szakmai stábnak, a klubnak, és természetesen a Fradinak is, le a kalappal előttük, nagyon jól játszottak ők is!" - értékelt a mérkőzés után Zsivko Gocics.

"Boldog vagyok, hogy sikerült elhódítanunk ezt a kupát, mert bár még a szezon elején vagyunk, nagyon fontos volt számunkra, hiszen mégis csak egy nemzetközi Szuperkupa, komoly ranggal. Kemény, brusztos meccs volt, az ilyen mérkőzéseken, melyen kevés gól van, kijönnek a fizikális különbségek. Örülök, hogy ha ötméteresekkel is, de győztünk. Egy döntőben teljesen mindegy hogy játszik az ember, az a legfontosabb, hogy nyerjen!" - fogalmazott boldogan Bátori Bence.

"Örülök a sikerünknek, és annak, hogy ilyen jó mérkőzést tudtunk játszani. Mindkét csapat megharcolt, melyből mi kerültünk ki győztesen. Egyik gárda sem panaszkodhat, mert a munkát mindkét fél minden egyes játékosa beletette. Kemény és jó hangulatú összecsapást láthattak a nézők, szerintem ők sem panaszkodhatnak!" - vélekedett Nagy Viktor, a Szolnok hálóőre.

Mezei Tamás pedig így nyilatkozott: "Úgy érzem, hogy mi kezdtünk jobban, sikerült 3-1-re meglépnünk. Koncentráltak voltunk, és megcsináltuk amit megbeszéltünk. Igyekeztünk kivenni azokat a hibaelemeket a játékunkból, melyek korábban előfordultak, hiszen régóta beszélgetünk róla, hogy a saját játékunkat kell minél magasabb szintre emelni. Ezen kívül megpróbáltuk a Fradi kulcsjátékosait semlegesíteni, ami az elején ment is, majd talán némileg alább hagyott a koncentráció, és lőttek egy-két olyan gólt, amit nem szoktunk kapni, és remélem, hogy a jövőben sem fogunk. A végére ízig-vérig rangadó kerekedett ki, ami mindkét csapatnak az első volt idén."

Vízilabda hírek