cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Helytállt a válogatott az UVSE ellen

2017. október 31. 21:04

Bíró Attila fiatal keretét a szombati Szuperkupa-meccsre készülő bajnokcsapat ellen tesztelte a Komjádi-uszodában.

Természetesen Barcelona-drukkerként mi mást várhatott volna az ember az uszodai találkozás alkalmával Tóth Lászlótól, mint Realos froclizást („Na, mi van a csapatoddal?"), avagy míg melegítettek a lányok, kis időre a futball jelentette a témát. Bíró Attila is csatlakozott, szóba is került gyorsan az ő csapata is, a Lazio („Jól fut a szekér!"), míg Áts Bertalan kapusedzővel várandós Európa-bajnok felesége, Kisteleki Hanna hogyléte felől érdeklődtünk, s kaptunk megnyugtató választ - decemberben várják a kicsi megszületését.
 
Aztán, kell-e mondani, hamar a vízilabdára terelődött a szó.
 
4Y3A3361.jpg „Hétfőn este úszóteszteket, ma délelőtt kondicionális teszteket végeztünk a lányokkal, kíváncsiak vagyunk a pillanatnyi állapotukra" - említette a szövetségi kapitány, aki - mint beszámoltunk róla - fiatal kerettel edz a napokban, lévén az UVSE pólósai a szombati, Kirishi elleni Szuperkupa-meccsre készülnek - Parkes Rebecca az, aki a válogatottban is ott van. De amúgy sem árt megnézi a szóba jöhető játékosokat, kik azok, akikre komolyan lehet a jövőben is számítani. A fiatalságot amúgy jól jelezte az a tény is, hogy a behívott keretben három játékosát klubja ifimeccsre várta...
 
A nap fénypontját az esti, UVSE elleni tesztmeccs jelentette a Komjádi-uszodában, amelyre dr. Faragó Tamás is kilátogatott, a Kun György, Vogel Gábor kettős fújta, avagy megadták a partinak a rangot. A válogatott keret éppen „kispados" tagjai a meccs közben Horváth Ákos masszőr vezetésével/segítségével tejsavmérésen is átestek, ez is mutatja, valóban komoly szinten zajlik a tesztelés.
 
4Y3A2968.jpg Ami magát a mérkőzést illeti: Benczur Márton bajnokcsapata a kezdeti nehézségek után átvette az irányítást, a jól védő Kasó Orsolya kapuját is sikerült többször bevennie. Feltűnő volt a holland Vivian Sevenich aktivitása, nem véletlen dicsérték őt többször is a társai. Válogatott oldalon - ahogy illik - Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya próbált úgymond az élre állni, hol több, hol kevesebb sikerrel, de Parkes, illetve Máté Zsuzsanna is villantott valamit tudásából. Horváth Brigittát centerben próbálgatta a kapitány, amúgy mindenkinek lehetőséget adott - kijelenthető, a társaság az öt negyed alatt nem vallott szégyent.
 
Női válogatott összetartás - 2017. október 30-31.
A meghívottak
Kapusok: Kasó
Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Póló SC)
Mezőnyjátékosok: Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Mchunu Hlengiwe (Dunaújváros), Parkes Rebacca (UVSE), Rybanska Natasa (Szentes), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
uvse