cover image
Egyéb

Az olimpiai- és az Eb-arany hajtja előre

2017. október 22. 18:11

Vámos Mártonnal népszerűsítik a magyar vízilabdát – balkezes bajnokunk a hiányzó trófeákról, roppant erős magyar bajnokságról, és a riválisokról is beszélt.

A http://total-waterpolo.com/ oldal tekintélyes írásában világbajnokunk, Vámos Márton „szemüvegén” keresztül mutatja be a magyar bajnokságot. Miként a Ferencváros szélsőjét idézik: „A magyar bajnokság évről évre erősebbé válik, sok külföldi játékos játszik itt hasonlóan a 10-15 évvel ezelőtti olasz bajnoksághoz. Négy csapat nagyon erős: az FTC, a Szolnok, az Eger és az OSC. Ezek a csapatok a legnagyobb esélyesei a bajnokságnak vagy a Magyar Kupának.”

A balkezes bombázó aztán elemezte is az ellenfeleket. Az OSC-ről úgy véli, Nemanja Ubovics, Szava Randjelovics, illetve Erdélyi Balázs és Tóth Márton érkezésével minimum megőrizték a nívót; az Eger (amelynek külön kiemelte az uszodájának szépségét és légkörét) ugyan nem rendelkezik balkezessel, de Angelos Vlachopukosz érkezésével ugyanolyan erős; a Szolnok, volt csapata kapcsán megjegyezte, a mag (Nagy Viktor, Aaron Younger, Milan Alekszics, Kis Gábor) együtt maradt, és ugyan Varga Dénessel ők távoztak, sőt Ugo Crousillat is elment, de a Bátori Bence, Zalánki Gergő, Milos Csuk trió továbbra is erős a csapat. A Ferencváros – mint megjegyezte – tovább erősödött, az említett duójuk mellett érkezett a szerb olimpiai bajnok kettős, Szlobodan Nikics és Nikola Jaksics. Csapatával meg kell védenie szerint az Euro Kupa-címet, illetve a hazai sorozatokban minimum döntőt kell vívni.

Szóba került a budapesti világbajnokság MVP-címe, amelyről így fogalmazott: „Mint minden interjúban megjegyeztem, fantasztikus, nagy megtiszteltetés, ugyanakkor a világbajnoki aranyérmet habozás nélkül elcseréltem volna vele!”

A jövőt illetően Vámos Márton szintén határozottan jelentette ki: „A gyűjteményemből két nagyon fontos cím hiányzik. Az egyik az olimpiai bajnoki cím, tízéves korom óta ez a célom. A másik az Európa-bajnoki aranyérem. A fő motivációm, hogy begyűjtsem ezeket a címeket.”

Legjobb játékosként a fantasztikus, lekövethetetlen mozgását kiemelve Varga Dénest, illetve a montenegróiak klasszisát, Alekszandar Ivovicsot említette.

Zárásként pedig bőszen ajánlja Vámos Mártont Facebook oldalát – mi sem tehetünk másként.

Vízilabda hírek
vámos márton