cover image
Egyéb

Bevette Volgográdot az OSC!

2017. október 14. 18:20

Petik Attila együttese 14-7-re nyert BL-selejtezőn a Volgográd otthonában, így a szerda, hazai meccset magabiztos előnyből várhatja.

„Javítani!"
 
Miután a Bajnokok Ligájában feltétlen a főtáblára akar jutni az OSC, és a hazai, 2. selejtezőkörben odahaza „csak" a második helyen tudott továbbjutni (a Marseille lepte meg a Kondorosiban), az egyik csoportelsőt, a Volgográdot sodorta útjába a sors. Cseppet sem esélytelenül (sőt!) - tegyük gyorsan hozzá. A fárasztó, éjszakai utazás után Petik Attila igyekezett összeszedni csapatát, Bundschuh Erik vezető gólja után jött a kisebb ijedtség: hárommal válaszoltak az oroszok.
 
De nem esett össze a magyar együttes, Lukas Seman és Hegedűs Gábor akciógóljával egyenlített, majd Kovács Gábor duplájával (ötös, fór) 5-3-ra megnyerte a nyitó negyedet. Megnyerte, és megadta az alaphangot a csatának. Beindul később Salamon Ferenc és Erdélyi Balázs, Bisztritsányi Dávid remekül védett, a védekezés összeállt, a jelentések szerint kimondottan jól pólózott az OSC. Mindez az eredményben is megmutatkozott, fokozatosan nőtt az előny, a vége így 14-7-es győzelem lett - ezzel nagy, nagyon nagy lépést tett a főtáblára jutáshoz a társaság, szerdán odahaza nagyon úgy tűnik, lehet majd mit ünnepelni.  
 
Férfi Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör - a főtáblára jutásért, 1. mérkőzések
Spartak Volgograd (orosz)-A-Híd-OSC-Újbuda 7-14 (3-5, 1-3, 1-4, 2-2)
Gólszerzők: Cheshev 2, Ashev, Khalturin, Ruday, Kiselev, Agarkov, ill. Salamon 3, Erdélyi 3, Kovács G. 2, Seman 2, Brguljan, Hegedüs, Bundschuh, Ubovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További mérkőzések
CN Marseille (francia)-Jadran Hercegnovi (montenegrói) 6-7
AN Brescia (olasz)-Sintez Kazan (orosz) 11-9
Crvena Zvezda (szerb)-CN Sabadell (spanyol) 6-6

A visszavágókra 18-án, szerdán kerül sor. A négy győztes a Bajnokok Ligája főtáblájára jut, a négy vesztes pedig az Euro Kupa küzdelmeihez csatlakozik.
 

Vízilabda hírek
osc
bl