cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, A-csoport: otthon nyert a címvédő!

2017. október 7. 12:44

Az E.ON Férfibajnokság második fordulójának nyitányát a Szolnok vívta hazai környezetben, az UVSE ellenfeleként. A bajnoki címvédő tizenegy találattal bizonyult jobbnak a fővárosiaknál, akik meglepetésre a szerdai nyitófordulóban értékes pontokat raboltak a Vasastól.


A Tisza-partiak kiütéses, 23-3-as szombathelyi győzelemmel a zsebükben várhatták a szombat déli derbit, az UVSE-nek pedig a Vasas ellen vívott 10-10-es döntetlennel sikerült egy pontot a Margitszigeten tartania az első körben.

A Szolnok kapujában akárcsak a szerdai rajtnál, ezúttal is Kardos Gergely kezdett, s védte végig a négyszer nyolc percet. Cseh Sándor tanítványai az öt találatig jutó, olimpiai bajnok Andrija Prlainovics vezetésével 4-1-es vezetés mellett zárták az első etapot. Németh Zsolt legénysége az első negyedben egy, a második játékrészben kettő, a harmadik felvonásban pedig három találatig jutottak, ám a feljavuló helyzetkihasználás is kevés volt ahhoz, hogy tartani tudják a lépést a szolnokiakkal. A vendéglátók 8-3-as vezetésnél cseréltek térfelet, a vége pedig 17-6 lett.

E.ON Férfibajnokság, 2. forduló
A-csoport
Szolnoki Dózsa-UVSE 17-6 (4-1, 4-2, 5-3, 4-0)
Gólszerezők:
 Prlainovics 5, Alekszics 3, Zalánki 2, Jansik 2, Bátori 2, Younger 2, Gocsics 1, ill. Knézy, Baksa, Rábavölgyi, Tóth Z., Vogel, Németh
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek