cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: jöjjön a folytatás!

2017. október 6. 16:23

Mindkét csoportban jön szombaton a 2. forduló, amelyből előzetesen a Vasas–Debrecen és a Miskolc–Honvéd parti kerül igazán fókuszba. De ezen a két meccsen kívül is sok-sok érdekesség várható. Íme, a program!

A parádés szerdai nyitóforduló után rögvest itt a 2. forduló! Több érdekes meccs közül ezúttal a Debrecen Vasas elleni fellépésére (Komjádi uszoda, 19 óra) helyeznénk igazán a fókuszt, avagy ezt neveznénk előzetesen az A-csoportban a forduló meccsének. Az okok egyértelműek: mindkét együttes botlott az 1. fordulóban (a Vasas az UVSE ellen veszített váratlanul pontokat, míg a hajdúságiak a BVSC elleni hazai négygólos vereséggel kezdtek), és mindkettő szeretne bekerülni a felsőházba, azaz mindkettő számára kiemelten fontos a soros parti.

Fotó: VasasPlaket/Vasas Attila

Fotó: VasasPlaket/Vasas Attila

Az UVSE ellen nem lehetett panasz Simon Henrik, a Vasas honlapján ő nyilatkozott: „Nehéz meccsre számítok a Debrecen ellen, mert szerintem hasonló erősségű a keretük, mint a miénk, és az elmúlt évek eredményei is azt mutatják, hogy mindig szoros mérkőzést játszunk egymás ellen. De a szerdai, csalódást jelentő UVSE elleni döntetlen miatt ez a mostani meccs még fontosabb lesz. Mindenképpen szeretnénk bejutni a legjobb nyolc közé, és ahhoz nyerni kell, éppen ezért mindenképp győzelmet várok magunktól.”

Fotó: Debrecen/Nagy Anita

Fotó: Debrecen/Nagy Anita

Komlósi Péter, a DVSE vezetőedzője a csapata szombati találkozóval kapcsolatban a klub honlapján megemlítette, hogy néztek ugyan videót a Vasas egyik felkészülési mérkőzéséről, de nem ezt tekintik majd mérvadónak. Figyelembe véve azt, hogy például a BVSC mennyit tudott előre lépni a Magyar Kupa mérkőzéshez képest, a Vasastól is sokkal jobb teljesítményt vár. Sajátjaira kitérve elmondta, hogy a játékosok túl vannak egy rangadón, amit szerettek volna sikerrel megvívni, de a kudarcon túl kell lépni, nagyon kemény hozzáállást vár a csapattól, a mezőnymunkában kell nagyon sokat fejlődni, legfőképp a fel- és visszaúszásoknál. Hangsúlyozta, minden másodpercben nagy koncentrációra lesz szükség.

A csoportban a Kaposvár és a Ferencváros is bemutatkozik (a nyitókörre kiírt meccsüket halasztották el decemberre) – előbbi a BVSC otthonába látogat, míg Varga Zsolt együttese a szombathelyieket fogadja. A címvédő Szolnok az UVSE-vel játszik szombaton délelőtt.

Fotó: PVSK-Mecsek-Füszért

Fotó: PVSK-Mecsek-Füszért

A B-csoportban is akad érdekesség: itt előzetesen a Miskolc–Honvéd partit neveznénk a forduló meccsének. A Pécsen nehezen győző Euro Kupa-csapat vezetőedzője. dr. Sike József hatványozottan élesebb koncentrációt, hozzáállást vár játékosaitól, mint szerdán, míg kollégája, Vad Lajos érthetően „megelégedne” az OSC ellen mutatott játékkal. Meg, hiszen csapata klasszikus „Egy mindenkiért, mindenki egyért!” stílusban, a Decker Attila, Szivós Márton világbajnok kettős vezérletével a forduló bombameglepetését szolgáltatva 12–6-ra legyőzte a BL-induló ellenfelüket. A Honvéd szakvezetője a csapatjátékban látja a szombati esélyt is, mert bármennyire új együttest kell építenie minden évben, a győzelmet sohasem adja fel. Avagy a Miskolcra kemény összecsapás vár, mondhatjuk, rangadó.

Az Eger a Tatabányát fogadja, az OSC a Szentes ellen igyekszik javítani, míg a Pécs ismét otthon ugrik medencébe, ezúttal a Szegedet fogadja.

E.ON Férfibajnokság, 2. forduló
2017. október 7., szombat

A-csoport

Szolnoki Dózsa–UVSE, 11:00
MKB Euroleasing-BVSC-Zugló–Kaposvári VK, 17:00
PQS-Ferencváros Waterpolo–AVUS, 18:00
VasasPlaket–Debrecen, 19:00

B-csoport
ZF-Eger–Tatabánya, 18:00
A-Híd-OSC-Újbuda–Metalcom-Szentes , 19:00
PannErgy-Miskolci VLC–RacioNet-Honvéd, 19:00
PVSK-Mecsek-Füszért–Contitech-Szeged, 19:00

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
férfibajnokság
vasas
debrecen
miskolc
honvéd