cover image
Egyéb

Csapatmunka, avagy az OSC remek BL-győzelme

2017. szeptember 29. 21:20

A hazai Bajnokok Ligája selejtezőben a görög Glyfada ellen taktikus, egységes játékkal magabiztosan nyert 19-7-re Petik Attila együttese, amely szombaton az olasz Canottieri Napolival játszik.

Azért izgult kicsit. Naná, hogy izgult, hiszen nagy a tét: az OSC feltétlen a Bajnokok Ligájáa főtáblájára vágyik - és ott is a helye, tegyük hozzá. Az első selejtezőkört magabiztosan nyerte a csapat, most ez a célja a másodikkal is. Otthon, a Nyéki-uszodában.
 
Szóval, Petik Attila vezetőedző izgult kicsit - ám hamar „elengedhette" mindezt. Elég ha csak azt mondjuk: a 14 percben ott tartott csapata a Glyfada ellen, hogy Nemanja Ubovics kivételével minden mezőnyjátékosa lőtt már gólt... És milyeneket! Gyönyörű átlövések, nagyszerű lefordulások, jól megjátszott fórok. És ehhez hozzátehetjük, hogy a védekezést, a szakvezető által a felevezetésben oly sokat szajkózott védekezést igencsak precízen végezte a társaság, bátran állíthatjuk, minden hangszeren jól teljesített az OSC.
 
A 8-2-es első negyedet ugyan „csak" 3-1-es követte, de senki sem lehetett elégedetlen - Märcz Tamás szövetségi kapitány is elégedetten nézhette az eseményeket. Félidőben Bisztritsányi Dávidot Barabás Botond váltotta a kapuban, majd Ubovics is meglőtte a magáét - szépen hangolt, majd tartalékolt is a rá váró folytatásra a görögnél egyértelműen nagyságrendekkel erősebb, végül 17-7-re nyerő magyar együttes.

oscdavidbl2.jpg „Minden meccs előtt van egy kis izgalom, azért is tettük így a sorrendet, mert tudtuk, a három rivális közül a görög a legkellemesebb. Jó nyitómeccs volt, meg volt a lehetősége a játékosoknak mind elől, mind hátul megmutatni, mit tudnak, szép gólokat szereztek, várjuk a folytatást. A nápolyiak ellen nehezebb lesz. Ők ugyanúgy kezdtek a görögök ellen, mint mi, de aztán visszaengedték őket. Tipikus olasz csapat, kicsit színészkednek, provokálnak, erre fel kell készülni, két-három játékost kikapcsolni, és akkor bízom benne, nem lehet gond” – értékelt Petik Attila vezetőedző.

Csatlakozott hozzá játékosa, a pazar gólokat jegyző  Salamon Ferenc is, aki hozzátette: „Nem lebecsülve a görög ellenfelet, de nekünk a szombati és a vasárnapi lesz a fő meccsünk. Próbáltunk úgy belemenni a mérkőzésbe, hogy tudtuk, nézi a másik két ellenfelünk, így szerettünk volna erődemonstrációt tartani, ami úgy érzem, sikerült.”

Ami a csoportot illeti: a csütörtöki győztes nyitány (a hatgólos Giorgetti vezérletével 11-8 a Glyfada ellen) 11-11-es döntetlent játszott a Canottieri Napoli a Marseille alakulatával - a franciák 11 másodperccel a vége előtt egyenlítettek. Mindez azt jelenti, hogy a továbbjutás nyílt - reményeink szerint csak az OSC (amely az olasz együttessel mérkőzik szombaton este) mögött.
 
Férfi Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör
F-csoport, Budapest (Nyéki-uszoda)
 
Osc-4.jpg A-Híd OSC-Újbuda-ANC Glyfada (görög) 19-7 (8-2, 3-1, 4-2, 4-2)
Gólszerzők: Seman 3, Salamon 2, Kovács G. 2, Erdéyi 2, Tóth M. 2, Gór-Nagy 2, Ubovics 2, Brguljan, Randjelovics, Hegedűs, Bundschuh, ill. Papanikolaou 2, Papanastasiou 2, Alexiou, Chatzigoulas, Fotopoulos
 
További eredmények
Szeptember 28., csütörtök
ANC Glyfada (görög)-Canottieri Napoli (olasz) 8-11
 
Szeptember 28., péntek
Canottieri Napoli-CN Marseille (francia) 11-11
 
A további program
Szeptember 28., szombat

CN Marseille-ANC Glyfada,17:25
Canottieri Napoli-A-Híd OSC-Újbuda, 19:10

Szeptember 28., vasárnap
A-Híd OSC-Újbuda-CN Marseille, 13:00

A mérkőzéseket a Digi Sport közvetíti.

G-csoport, Sabadell
CN Sabadell (spanyol)-VK Mornar Split (horvát) 8-3
AN Brescia (olasz)-UZSC Utrecht (holland) 23-2

H-csoport, Nagyvárad
NC Vouliagmeni (görög)-Sintez Kazan (orosz) 7-10
CSM Digi Oradea (romániai)-Crvena Zvezda (szerb) 6-3

E-csoport, Zágráb
HAVK Mladost Zagreb (horvát)-ASC Duisburg (német) 21-4
Spartak Volgorad (orosz)-Jadran Hercegnovi (montenegrói) 7-5


Vízilabda hírek
osc
bl