cover image
Egyéb

Újabb sporttörténelmi nap Miskolcon!

2017. szeptember 28. 11:10

A PannErgy-MVLC bemutatkozik a nemzetközi porondon, vasárnapig az Euro Kupában szerepel. A Kemény Dénes Sportuszodába minden meccsen ingyenes a belépés!

Kalandra fel!
 
Valahogy így vannak Miskolcon a számukra újabb sporttörténelmi nappal, amikor is kilép a csapat a nemzetközi porondra. Szédületes sebességgel lett egyre népszerűbb a vízilabda a városban, ob I-es csapat, középmezőny, élmezőny, az előző idényben elért ötödik helyezés egyet jelentett azzal, hogy Euro Kupa-induló lett a csapat. Eközben felnőtt válogatott és utánpótlás-válogatott meccsek színesítették a programot, avagy valóban fókuszba került a sportág.
 
Ma este 19:30-tól az orosz Sturm Csehov ellen jöhet a nemzetközi porondon történő bemutatkozás!
 
„Az ob I-be való feljutás, a bajnoki ötödik hely és a Magyar Kupa-továbbjutások után ismét történelmet írt a miskolci póló, hiszen hivatalos klubtornára első alkalommal kerül sor a városban, itteni klubcsapat először lép ki a nemzetközi színtérre - nyilatkozta a boon.hu-nak Bachner András, a PannErgy-MVLC szakmai vezetője. - Ez egy nagyon nagy dolog, ismerve a magyar bajnokság erejét, színvonalát, hiszen az ob I a világ legerősebb bajnoksága, itt kivívni a nemzetközi indulást, több, mint figyelemre méltó. Úgy gondolom, mind mentálisan, mind fizikálisan felkészült a csapat erre a sorozatra, az Euro Kupára, méltóak akarunk lenni a magyar vízilabda hagyományaihoz, azt akarjuk öregbíteni. A továbbjutás nem kérdés, az elvárás az első két hely valamelyikének a megszerzése, a további sorsolás szempontjából ugyanis jobb pozíciót jelentene ez a két helyezés."

A Csehov mellett sorrendben a spanyol Mataro, a német Hannover, a montenegrói Primorac Kotor, és a szlovákiai Kosice lesz az ellenfél. Sike József csapata a BENU Magyar Kupa-selejtezőjét sikerrel vette, ott van a nyolc között, csak az Egertől kapott ki - igaz, azon a meccsen a vezetőedző nem titkoltan már erre a megerőltető hétre is gondolva pihentette néhány ászát. A szakember nem szokványos fizikai megméretésről beszélt, amiben igaza van, hiszen az öt várhatóan kemény partit négy nap alatt kell lejátszani. A csoportból négy együttes lép tovább.
 
Hír, fontos hír még, hogy a mérkőzésekre ingyenes a belépés a dr. Kemény Dénes Sportuszodába, a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A nézőtér ezúttal kibővül nemcsak az első, hanem a második emelet megnyitásával is.
 
Férfi Euro Kupa, selejtező
 
A-csoport, Miskolc
A program
Szeptember 28., csütörtök
Hannover (német)-Hornets Kosice (szlovákiai), 16:00
Primorac Kotor (montenegrói)-CN Mataro (spanyol), 17:45
PannErgy-Miskolci VLC-Sturm Csehov (orosz), 19:30

Szeptember 29., péntek
Kosice-Primorac Kotor, 16:00
Sturm Csehov-Hannover, 17:45
Mataro-Miskolc, 19:30

Szeptember 30., szombat
Miskolc-Hannover, 9:00
Sturm Csehov-Primorac Kotor, 10:30
Kosice-Mataro, 12:00
Kosice-Sturm Csehov, 17:00
Primorac Kotor-Miskolc, 18:30
Hannover-Mataro, 20:00

Október 1., vasárnap
Mataro-Sturm Csehov, 10:00
Hannover-Primorac Kotor, 11:30
Miskolc-Kosice, 13:00
 

Vízilabda hírek
euro kupa
miskolc