cover image
Szövetség

Nagysikerű Eb-prezentáció a LEN-kongresszuson

2013. szeptember 28. 20:39

Paolo Barelli elnök kiválónak nevezte a Magyar Vízilabda Szövetség prezentációját, Nemcsik Balázs főtitkárnak pedig személyesen gratulált a 2014-es Eb-ről szóló előadáshoz.

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) edinburgh-i kongresszusán a hagyományos napirendi pontok – elnöki beszámoló, gazdasági beszámoló – mellett a következő LEN-események szervezői tartottak prezentációt arról, milyen tervekkel készülnek a nagy alkalomra.

A dániai Herning (2013-as rövidpályás úszó Eb), Berlin (2014-es úszó Eb) és London (2016-os úszó Eb) mellett Budapest is szót kapott – egészen pontosan a jövő évi vízilabda Európa-bajnokság szervező-bizottsága nevében Nemcsik Balázs főtitkár adott rövid, vetítéssel kísért áttekintést a készülődésről.

Nemcsik Balázs bevezetőjében elmondta, hogy természetesen a helyszín ugyanúgy a Margitsziget lesz, mint 2001-ben – a Hajós Alfréd uszodát hasonló módon kívánják bővíteni, mint annak idején, azaz további lelátókat állítanak föl, hogy legalább nyolcezren tekinthessék meg a mérkőzéseket.

A főtitkár mondandójába beleszőtte azt is, hogy az egyedi hagyományokkal bíró sportág nemrég különleges ünnepet ült: Tarics Sándor, a legidősebb élő olimpiai bajnok most volt 100 esztendős – mindenesetre meghívták a jövő évi eseményre, és remélik, Sanyi bácsi még egyszer el tud látogatni Budapestre.

Nemcsik Balázs jelezte, hogy a szervező-bizottság már felállt Kemény Dénes vezetésével – igaz, ezen rész szemléltetéséhez még a három olimpiai aranyat hozó kapitányi korszak egyik látványos fotója szerepelt a kivetítőn... –, azaz minden garantált ahhoz, hogy ismét egy nagyszerű esemény házigazdája lehessen Budapest.

Végül elhangzott, hogy a jegyértékesítést hamarosan megkezdik, mert, mint a főtitkár hangsúlyozta: „Egy Eb-belépőnél aligha találni jobb ajándékot az idei karácsonyra.”
Szövetségi hírek
len
európa bajnokság
nemcsik balázs