cover image
Egyéb

…és már kezdődik is!

2017. szeptember 22. 19:42

A férfi Magyar Kupa csoportmérkőzéseivel veszi kezdetét itthon a 2017–2018-as klubszezon, amely rengeteg mérkőzést és még több izgalmat tartogat. Érdemes lesz követni az eseményeket!

Ha az OSC-t vesszük, akkor még véget sem ért a válogatott időszak – hiszen tartottak az utánpótlás-világversenyek –, amikor már belevágott a gárda a klubszezonba, sőt, szombattól mind a 16 ob I-es férficsapat elkezdi az idényt. Elsőként a Magyar Kupa csoportmeccsei lesznek terítéken, s veszi kezdetét egy hosszú, sok meccset felvonultató, s különösen izgalmasnak tűnő sorozat.

Ahogy az utóbbi években megszokhattuk, megannyi klasszis szerepel a magyar csapatokban, s ahogy az előző szezonra igaz volt, a mostani esetében is megállja a helyét a kijelentés: Európa legerősebb bajnoksága a magyar. Az olimpiai bajnoki címvédő szerbek közül kilencen játszanak nálunk, az összes válogatottunk itthon szerepel, a Bajnokok Ligáját és az Euro kupát is magyar együttes hódította el.

Ráadásul az élcsapatok nem gyengültek, sokkal inkább erősödtek, a Szolnok, Eger, OSC, FTC négyes itthon is parázs csatákat vív majd az aranyérmekért, illetve a kvartett tagjai, valamint a Miskolc is markáns szereplői lehetnek a nemzetközi sorozatoknak.

Sőt, ha továbbmegyünk, azt láthatjuk, az öt élgárda mögött rendkívül erős a középmezőny is, ebben a szegmensben is rengeteg éles meccsre van kilátás, nem lesz olyan forduló, amelyben ne találnánk legalább két izgalmas csatát.

Hovatovább nem lesz olyan hét, amikor – a klub és a válogatott eseményeket is alapul véve –, pólós csemege nélkül maradnánk, és már ősszel sem lesz hiány izgalmakban, itthon lesz az európai Szuperkupadöntő, jön a Magyar Kupa, no meg több fontos alapszakasz-mérkőzés is.

Szemernyi túlzás sincs abban, hogy a világ legerősebb bajnoki és klubsorozata kezdődik itthon a Magyar Kupa csoportkörével, ahol hétről hétre a legmagasabb nívót képviselő vízilabdázókat láthatunk, minden pillanatban és a világ minden tájáról érdemes lesz figyelni a honi medencékre.

Kezdődjön a szezon, hajrá, magyar vízilabda!

Vízilabda hírek
szezonrajt szubjektiv