cover image
Egyéb

A nívó megőrzése a cél Egerben

2017. szeptember 21. 12:25

A Bitskey Aladár Uszodában tartotta csütörtökön szokásos, szezonindító sajtótájékoztatóját a ZF-Eger, amelyen az új játékosok is bemutatkoztak.

Az esemény indításaként Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere szólt elsőként a média képviselőihez. - Van mire büszkének lenniük az egrieknek, és kétségtelen, az egyik ilyen büszkeség a vízilabdasport, annak értékei, eredményei - fejtette ki a hevesi megyeszékhely első embere, tudatta a klub honlapja, a www.egrivizilabda.hu oldal.
 
- Bizton állíthatom, az önkormányzat részérül továbbra is igyekszünk megbízható partnerei lenni a klubnak, ez pedig azt jelenti, hogy stabilan nyújtjuk a költségvetési hozzájárulást, amivel a ZF Hungária Kft-vel közösen főszponzornak tekinthetjük magunkat. Emellett az Eger Termál Kft. is megfelelő hátteret és otthont biztosít a pólósoknak, de az elmúlt időszakban igyekeztem a lobbitevékenységet is erősíteni, aminek eredménye több új szponzor érkezése. Büszkék vagyunk a csapat és a klub eredményeire, és bízunk a sikeres folytatásban.

A polgármester szavait követően, Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub (EVK) ügyvezető-elnöke ragadta magához a szót. - Nem mondhatni, hogy eseménytelenül zajlott volna a nyár az egri vízilabda szempontjából, tovább öregbítve ezzel a város és klubunk eredményeit - tekintett vissza az EVK vezére.
 
- A válogatott világesemények mellett, természetesen nem állt meg az élet a klubnál sem, próbáltuk jó előre biztosítani azt a hátteret, amely megteremtésével a játékosoknak és edzőknek már csak azzal kell foglalkozniuk, hogy a lehető legjobb teljesítményt érjük el. Itt szeretném megköszönni legelkötelezettebb támogatóinknak, az egri önkormányzatnak, a ZF-nek és most már a Szerencsejáték Zrt-nek is a stabil hátteret, természetesen a többi partnerünkkel egyetemben. Azt hiszem, a ZF-Eger név mára nemzetközi viszonylatban is egy jól hangzó márka, évek óta ott vagyunk ugyanis Európa legjobbjai között. Az a célunk, hogy ezt a nívót megőrizzük, és az elmúlt évek Bajnokok Ligája Final Six-es pozíciója után, a jövőben is el tudjunk jutni a legerősebb nemzetközi kupasorozat végjátékáig. Büszkék vagyunk arra, ahová elértünk, de ki kell hangsúlyozni, minden évben egyre nehezebb, és minden évben következik a valaha volt legerősebb bajnokság, BL-szezon. Nagy fegyverténynek tartom, hogy a tavalyi csapat magját nagyjából egyben tudtuk tartani, és a három távozó mellett, akiknek ezúton is köszönjük az eddigieket, olyan játékosok érkeztek, akik új színt képviselnek. A fiatalokra is kitérnék, hárman ugyanis még utánpótlás korú pólósként kerültek fel a felnőtt kerethez, tovább folytatva azt a régi hagyományunkat, aminek eredményei Erdélyi Balázsok, Lőrincz Bálintok, Zalánki Gergők, vagy Biros Barnabások lettek. Végezetül azt is szeretném elmondani, hogy a klubvezetés azt a célkitűzést fogalmazta meg, hogy semmilyen szinten ne legyen visszalépés, magyarul minden sorozatban, ahol elindulunk, játszunk döntőt.
 
- Az, hogy milyen lesz a csapat, már nyilvánvalóan meg van a fejemben, ami természetes dolog, hiszen amióta Egerben ilyen magas szinten működik a vízilabda, minden szurkoló győzelmeket vár tőlünk - idézik Dabrowski Norbertet, a ZF-Eger vezetőedzője. - Minden meccset meg akarunk nyerni, hiszen ezt várják tőlünk a drukkerek is. Ettől függetlenül azt el kell mondani, hogy három játékos vált ki a tavalyi keretből, azt pedig látni kell, hogy a közös munkánk kezdetéhez képest a társaság fele már kicserélődött. Nagyon sok meccs lesz idén, ezért is döntöttünk a fiatalok beépítése mellett, és most úgy látom, jót tesz ez a fajta váltás, hogy sokan vagyunk, és még komolyabban tudunk dolgozni. Személy szerint, nagyon fájdalmas élmény volt a tavalyi BL-elődöntő, hiszen szinte az utolsó pillanatban csúsztunk le a döntőről, és akkor már tudtam, egy korszak most lezárul mind az én, mind a csapat szempontjából. Sok munka vár most ránk, új feladatok. Játékban és taktikában ott tartunk, ahol kell, de nincsenek csodák, fel kell építenünk magunkat ahhoz, hogy el tudjuk érni azokat az eredményeket, amelyeket elvárnak tőlünk, de azt már most elmondhatom, hogy ez a csapat igenis alkalmas lesz erre.
 
Csapatkapitányként Braniszlav Mitrovicshoz érkezett a következő kérdés, hogyan érzi belülről az újjá formálódó együttes hangulatát, hogyan szerveződik a kohézió? A kérdésfelvetés úgy érkezett az esemény moderátorától, Kis Szabó Ervintől, hogy mindent megnyert már a szerb kapus, amit lehet, amire érkezett is a frappáns kiegészítés. - Mindent azért nem, csak válogatott szinten, mert nagyon hiányzik még a magyar bajnokság, és a Bajnokok Ligája-győzelem, amit mindenképpen a jelenlegi klubommal, vagyis a ZF-Egerrel tervezem elérni - fogalmazott az olimpiai bajnok hálóőr.
 
Az egriek a szezont Miskolcon kezdik a hétvégén, ahol a BENU Magyar Kupa selejtezőjében a hazaiak mellett a Szentessel, a Tatabányával és a Péccsel játszanak, majd a jövő héten a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében az OSC otthonában a magyar rivális mellett a francia CN Marseille, a görög ANC Glyfada és az olasz Canottieri Napoli lesz az ellenfelük.
 
A ZF-Eger 2017/18-as kerete
 
Kapusok: Csiszár Boldizsár, Braniszlav Mitrovics, Tóta Gergő
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Marko Avramovics, Bedő Krisztián, Biros Barnabás, Uros Csucskovics, Decker Ádám, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kovács Gergő, Kürti Dominik, Lőrincz Bálint, Sztrahinja Rasovics, Sári András, Angelosz Vlahopulosz


Vízilabda hírek
eger