cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Össze kell most szedni magunkat!”

2017. szeptember 15. 19:52

Horváth János különösen amiatt csalódott, hogy értékelése szerint saját magunkat vertük meg a spanyolok elleni 5-10-es első két negyeddel, így a 11-9-es vereség után érthetően nagy a csalódottság. Ugyanakkor vasárnap a bronzmeccsre (ezen Oroszország lesz az ellenfél) össze kell szednie magát a csapatnak.

Miként beszámoltunk róla, a máltai U17-es fiú Európa-bajnokság elődöntőjében a Horváth János irányította magyar válogatott 11–9-re kikapott Spanyolországtól, így vasárnap 18 órától a bronzéremért játszhat Oroszország ellen. Az összecsapás után a szakvezető így értékelt honlapunknak:

"A szokásunktól kissé eltérően remekül kezdtünk, 2-0-ra, majd 3-1-re vezettünk, ám utána kihagytunk három ziccert, ami aztán megbosszulta magát. Megbosszulta, mert elkerülhető gólokat, könnyű gólokat kaptunk. Pont olyanokat, amelyekre felkészültünk… Két negyed után 10-5-re vezetett az ellenfél, ami nyilván részünkről megengedhetetlen… Kapust cseréltünk, bejött Lampert Márk, aki jól védett, védekezést váltottunk, kijöttünk gyilkos szorosra, amivel vissza is tudtunk jönni a meccsbe. Volt is sanszunk teljesen rájuk jönni, ám sok helyzetet kihagytunk ezt követően is, azok, akik idáig kulcsemberek voltak, ezúttal sajnos betliztek, akiknek pedig a helyükre kellett volna lépni, erre nem voltak képesek. Sérülések, betegségek miatt lyukasak voltunk, sebezhetőek, ezt tudtuk, sajnos ezúttal nem voltunk képesek ezt ellensúlyozni. Ami különösen bosszantó, hogy saját magunkat vertük meg az első két negyeddel, ezért vagyok leginkább csalódott, de menni kell tovább. A srácoknak is azt mondtam, hogy jobb csapattól ki lehet kapni, de ezúttal ez nem így történt, helyre kell tenni ezt a meccset, tanulni belőle. A spanyolok győzelmének értékéből persze ez mit sem von le, gratulálunk nekik. Nekünk lesz most egy szabad szombatunk, amikor is összeszedjük magunkat, és vasárnap feltétlen úgy megyünk ki az uszodába, hogy megszerezzük a bronzérmet.”

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
Elődöntő

Magyarország-Spanyolország 9-11 (3-5, 2-5, 3-1, 1-0)
Gólszerzők: Baksa B. 2, Bóbis B. 2, Dala D. 2, Fodor O., Konarik Á., Vékny Á., ill. Carne 5, Pont 2, Rodriguez 2, Torras, Garcia
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Montenegró-Oroszország 8-7 (2-2, 1-1, 1-2, 4-2)

Az 5-8. helyért
Görögország-Szerbia 7-9
Olaszország-Horvátország 10-7

Az Eb teljes eredménysora:
itt
 
Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek


Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta