cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Rájuk nézve hízelgő”

2017. szeptember 10. 11:12

Horváth János megilletődött kezdésről, sok kihagyott helyzetről, egyértelmű sikerről, és Schmölcz Norman fontos lélekápoló góljáról beszélt az ukránok elleni 11-1-es siker után. A máltai U17-es fiú Eb-n hétfőn Horvátország vár a mieinkre.

Miként beszámoltunk róla, a magyar válogatott Ukrajna elleni mérkőzése nyitotta az U17-es fiú Európa-bajnokságot Máltán, s a mieink 11-1-re győztek. Az összecsapás után Horváth János szövetségi edző így értékelt honlapunknak:
 
„Izgatottan, megilletődötten kezdtünk, ez pedig voltaképpen rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. A tízgólos győzelmünk az ellenfélre nézve hízelgő, mert sok helyzetet hagytunk ki. Igazán sokkal többet érdemben nehéz hozzátenni ehhez a mérkőzéshez, mondjuk azt, túl vagyunk rajta, átestünk a tűzkeresztségen. A csapat háza táján minden rendben van, nincs újabb sérültünk, ami ismerve a közelmúltat ugye, nagy dolog... Schmölcz Norman gólja? Örülök, hogy négy percet játszani tudott, lőtt egy szép gólt, ami jót tett a lelkének a sok hercehurca után. Ez feltétlen a meccs pozitívumai közé tartozik. Délután megnézzük közösen a csoportunk mai rangadóját, a Horvátország-Montenegró meccset, és gőzerővel készülünk a horvátok elleni partira. Fontos lesz természetesen, ám nem árt hangsúlyozni, majd az egyenes kieséses szakaszban kezdődik a java."

U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport, 1. forduló
 
Magyarország-Ukrajna 11-1 (2-0, 2-1, 4-0, 3-0)
Gólszerzők: Baksa 3, Konarik 3, Fekete G., Szieben, Fodor, Bóbis, Schmölcz, ill. Alekszejev
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az Eb-csapat
Kapusok: Grieszbacher Márk, Lampert Márk
Mezőnyjátékosok: Fodor Olivér, Schmölcz Norman, Dala Döme, Konarik Ákos, Szőke Benedek, Fekete Gergő, Bóbis Botond, Tóth Gyula, Szieben László, Vékony Ákos, Baksa Benedek
 
U17-es fiú Európa-bajnokság, Málta
A-csoport: Horvátország, Magyarország, Montenegró, Ukrajna
B-csoport: Spanyolország, Olaszország, Románia, Németország
C-csoport: Szerbia, Málta, Grúzia, Franciaország
D-csoport: Görögország, Oroszország, Szlovákia, Törökország
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horváth János
ifiválogatott
málta