cover image
Egyéb

„Egy szavam sem lehet a csapatra”

2017. szeptember 5. 18:11

Petrovics Mátyás nem úszott a boldogságban, miközben a csapat a levezető úszását végezte a melegítő-medencében, de sokkal pozitívabb hangulatban volt az oroszok elleni 11-6-os vereséget követően, mint egy napja, amikor a hollandok kétszer ennyivel vertek meg minket.

Ahogy beszámoltunk róla, a magyar női junior-válogatott 11–6-os vereséget szenvedett Oroszország ellen, amely után Petrovics Mátyás értékelt.

Ez ma sokkal jobb volt, ehhez kétség sem fér – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Az első félidőben például egyáltalán nem éreztem, hogy jobbak lennének nálunk, amit lehetett, mindent megcsináltunk, amit taktikailag meg lehetett valósítani, azzal szintén nem volt baj. És végre voltak védések, nem is egy, a hátrányos védekezés működött, és ezúttal valóban mindenki beledöglött a vízbe, egy szavam sem lehet a csapatra, mert mindenki kőkeményen hajtott. Csak éppen elkövettünk néhány olyan hibát, ami nem fér bele. Az a bosszantó, hogy igazából nem egy súlyosabb blackout-ról beszélünk, időnként csináltunk butaságokat, illetve a harmadik negyedben volt egy rosszabb sorozat. És ezt az oroszok megtorolták. A ki nem kényszerített hibák száma döntött, illetve azoknak a nagysága. Hibáztak ők is, mi is, de mi valahogy picit súlyosabbakat. Nem sokszor, de ahhoz elég volt, hogy könnyű gólokat lőjenek centerből vagy lefordulásból. Hiába, az övék is jó csapat, két éve, Aucklandban szinte egy az egyben ez a társaság lett ifjúsági világbajnok, nem véletlen, hogy elég rutinosan és hatékonyan éltek azokkal a lehetőségekkel, amiket felkínáltunk nekik.”

A kapitány kicsit előre is tekintett: „Holnap (minden bizonnyal) jönnek az ausztrálok, egy hetet edzettünk velük, ismerjük őket jól, ahogy ők is minket. Nincs nagy különbség a két csapat között, fizikálisan erősebbek, ami nem nagy újság, most úgy állunk, hogy ebben a mezőnyben legfeljebb a spanyolok és a japánok sorolhatók velünk egy súlycsoportba a szó szorosabb értelmében. Ennek ellenére nagyon szoros meccseket játszottunk, amelyek mindig arról szóltak, hogy melyik fél tudja a másikra ráerőltetni az akaratát. Ha tudunk pörögni, játszani a sokmozgásos, úszós játékunkat, akkor jók az esélyeink, ha azonban belekényszerítenek minket a brusztolásba, akkor elég nehéz dolgunk lesz. Meglátjuk, hogy az adott harminckét percben ki tud jobban koncentrálni, nagyjából ezen fog múlni a továbbjutás.”

A 8 közé jutásért – szerdai program (magyar idő szerint)
Oroszország-Kína, 11:40
Magyarország-Ausztrália, 16:20
Kanada-Új-Zéland, 17:40
Szerbia-Egyesült Államok, 19:00



Vízilabda hírek
női junior
U20
faragó tamás
petrovics mátyás