cover image
Egyéb

Gála volt a javából Szolnokon

2017. szeptember 2. 21:07

A közönség élvezte, a játékosok élvezték, avagy mindenki jól szórakozott a BL-győztes és az olimpiai bajnok válogatott gálameccsén.

Talán mondani sem kell, hogy az elmúlt évad legsikeresebb klubcsapata volt, a Szolnoki Dózsa-Közgép, amely előbb minden lehető hazai trófeát begyűjtött, majd május 27-én egy emlékezetes fináléban a horvát Jug Dubrovnikkal szemben 10-5-re megnyerte a legrangosabb klub trófeát, a Bajnokok igáját. A szezon hősei egy rendhagyó mérkőzésen a riói olimpiai bajnok szerb válogatottal mérték össze erejüket - adott helyszíni tájékoztatást számunkra az Új Néplap.
 
 A rendezvény ötletgazdája, dr. Nyerges Zsolt, a Szolnoki Vízilabdázásért Alapítvány alapítója azt mondta: „Mivel a BL- győzelmet Budapesten, és nem az otthonunkban ünnepeltük, ezzel a meccsel szeretnénk megköszönni a szolnoki drukkerek támogatását. Ezért igazi örömjátékra készülünk, valódi bajnokok csapnak össze a medencében, és azt hiszem, mindegy, ki győz majd, ezzel az élménnyel biztosan a nézők nyernek."

Jöttek is a szurkolók szép számmal, már hetekkel ezelőtt elkeltek az ingyen tikettek. A  hazai közönség kedvéért erre a meccsre újra a B-győztes összeállításban játszott a szolnoki gárda, még a Ferencváros soraiba szerződő Varga Dénes és Vámos Márton is újra a dózsás sapkát húzott. A klub nevében Kovács István szakmai igazgató búcsúztatta el a két kiválóságot, a közönség vastapsa közepette. És még mindig nem volt vége az ünneplésnek, hiszen szolnoki csapatot azért is köszöntötték, mert a várostól megkapta a legnagyobb elismerést, az Ezüst Pelikán díjat csütörtökön este, míg ekkortól Szolnok díszpolgára,dDr. Nyerges Zsolt. 

Több okból is rendhagyó volt a meccs, és nem csak azért mert 25 méteres pályán játszottak felek hanem azért is mert három kiválóság, Milos Csuk, Milan Alekszics és  Andrija Prlainovics mindkét csapatban szerepet kapott. Ami a legfontosabb a meccsen a vízilabda játszotta a főszerepet, bravúros védéseket, szép akciókat, látványos gólokat láthatott a publikum. Borítékolni lehetett a döntetlent, és az is lett a vége, ezért az ötösök döntöttek a szerb csapat javára a látványos gálán.

"Megható volt az ünneplés, köszönöm a szolnokiaknak, ezt a felejthetetlen négy esztendőt, ami nehezen indult, de nagy szép eredményekkel végződött - mondta búcsúzó Vámos Márton. - Mindig szívesen térek majd vissza Szolnokra, de már ellenfélként." 
 
Szolnoki Dózsa-Közgép - Szerbia 16-16 (4-4, 6-2, 1-6, 5-4) - ötméteresekkel 3-4
Szolnok, 1100 néző V. Molnár P, Rakovics (szerb)
SZOLNOK: Nagy V. - Jansik D. 2, Fülöp 1, Younger 2, Kis G., Gocics 2, Hangay Z. 1 Csere: Varga Dénes Vámos, Mezei 4, Bátori 2, Zalánki 2 , Szeghalmi, M. Alekszics 1, Prlainovics, Milos Csuk 2.  Vezetőedző: Cseh Sándor

Szerbia: B. Mitrovics - Sz. Mitrovics 3, Prlainovics 2, M. Alekszics 1, D. Pijetlovics 3, Filipovics 3, Mandics 2. Csere: G. Pijetlovics (kapus), Nikics 4, Drasovics 2, Rasovics, Randelovics, Milos Csuk, Ubovics. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
 
Cseh Sándor: - Szép emlék az elmúlt szezon szereplése, köszönöm minden egyes szereplőjének. A gála is jól sikerült, kiváló csapatok telt háznyi közönség játszhattak. Hétfőtől viszont új időszámítás kezdődik, újra munka kapja főszerepet.
 
Dejan Szavics: - Büszkék vagyunk, hogy világ legjobb klubcsapata, a BL-győztes Szolnok, egy gálamérkőzésre hívott meg bennünket. Jól éreztük magunkat, egy rendkívül jó közönség előtt, élvezetes mérkőzést vívtunk. A vízilabda ünnepe volt.        
 

Vízilabda hírek
szolnok
Szerbia