cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Leány ifi Eb: álom maradt a döntő

2017. augusztus 26. 18:36

Nem bírt Hollandiával az addig hibátlan leányválogatott az újvidéki korosztályos Európa-bajnokság elődöntőjében, így vasárnap a bronzéremért játszhat az együttes.

Nem ilyen kezdésben reménykedtünk. Bíztunk benne, hogy az eddigi veretlen leány ifjúsági válogatott a hollandok ellen is tartja jó formáját, a rivális azonban jobban kezdte, majd sokkal jobban folytatta a korosztályos Európa-bajnokság elődöntőjét. 2–0-ás holland vezetésnél még Pap Mónika szépített, a következő magyar gólig azonban négyszer talált be Hollandia, így Szellák Csenge találatánál már 6–2-t mutatott az eredményjelző, s így is ért véget az első félidő.

Persze semmi sem volt még veszve, elég ha csak arra gondolunk, hogy az oroszok elleni csoportrangadón például 4–0-ra nyerte meg a harmadik negyedet a magyar csapat. Ez a bravúr viszont most sajnos nem jött össze, a második félidőben tizenhárom percen keresztül nem tudtunk betalálni a hollandok kapujába, nem mentek az emberelőnyök sem, végül 8–3-ra győzött a rivális, s jutott a döntőbe.
 
Faragó Tamás: „Nem így szerettük volna, de fizikailag sokkal erősebbek voltak a hollandok, kegyetlenül játszottak, a bírók pedig partnerek voltak ebben. Összevertek minket, s mire a játékvezetők elkezdtek kompenzálni, addigra fizikailag ès szellemileg is szétestünk. Az első két negyed mindent eldöntött, nem tudtunk megoldást találni. Az első negyedben a két kiállításon kívül még ítélni se nagyon ítéltek a javunkra, teljesen elmerültünk ebben a darálóban, látszott, hogy személyenként nagyjából tíz kiló különbség van a játékosok között, a hollandoknál alig volt 180 centi alatt ember. A mérkőzés után mindenki pityergett, mondtam a csajoknak, hogy most véget ért egy mese, de holnap kezdődik egy újabb, aminek még lehet szép a vége.”

A magyar válogatott így azonban még mindig lehet érmes, a lányok vasárnap a spanyol–görög elődöntő vesztesével játszanak a harmadik helyért.

LEÁNY IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK
Elődöntő
Hollandia–Magyarország 8–3 (4–1, 2–1, 1–0, 1–1)
Gólszerzők:
Rogge 2, Schaap 2, Voorvelt, Van de Kraats, Entezar, Van der Weijden, ill. Szellák, Ármai, Pap Mónika
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Leány ifjúsági válogatott
ifi leany eb ifjusagi europa bajnoksag