cover image
Egyéb

Universiade: magabiztos siker meg egy kis drukkolás

2017. augusztus 25. 7:37

15–4-re verte Új-Zélandot a női válogatott a tajvani universiadén és csoportmásodikként jutott be a legjobb nyolc közé.

A papírformának megfelelően alakult a Magyarország–Új-Zéland mérkőzés, a mieink könnyedén hozták a kötelező győzelmet az universiade csoportkörének utolsó napján. A magyar válogatott az első félidőben gólt sem kapott, így Bolonyai Flóra száz százalékos védési hatékonysággal zárta a meccset, igaz, ehhez mindössze egy lövést kellett hárítani, mivel előtte a védelem is remekül zárt.

Támadásban pedig alaposan megszórták magukat a budapesti világbajnokságon szereplők, a tizenöt magyar gólból tizet vállalt a Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta páros, rajtuk kívül további négy mezőnyjátékosunk talált be. A válogatott tizenhét labdát szerzett a meccsen és a második félidőre beálló Kiss Alexandra is ötven százalék felett védett, s öt lövést is hárított.
 
A találkozó után akadt még egy kis extra feladata a csapatnak, hogy kiszurkolja az oroszok sikerét Japán ellen, mivel így a magyar válogatott csoportmásodik lett, ellenkező esetben pedig a negyedik helyen végzett volna. Oroszország végül 18–14-re nyert, meglett a második hely, jöhet a negyeddöntő.

Bíró Attila: „A nap első meccsét vívtuk, korai időpontban, olyan volt, mint a faluban a kávé: kicsit ízetlen, kicsit keserű, de azért ihatunk. Készülünk a szombati negyedöntőre, illetve ott lesz a csapat fiúk Szerbia elleni mérkőzésén.”


UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
Nők
A-csoport, 5. (utolsó) forduló
Magyarország–Új-Zéland 15–4 (6–0, 2–0, 4–2, 3–2)
Gólszerzők:
Szilágyi D. 6, Gurisatti 4, Meczinger K. 2, Máté, Leimeter, Garda, ill. Tobin 3, Ferigo
unihunujz0825.jpg
Vízilabda hírek
universiade nok magyarorszag