cover image
Egyéb

Ob I: három kupacsapat a B-csoportban, női csapatot indít az FTC

2017. augusztus 24. 12:21

Megtartották a férfi ob I 2017–2018-as idényének sorsolását, a címvédő Szolnok az FTC-vel, míg az ezüstérmes Eger az OSC-vel és a Miskolccal került egy csoportba. A Magyar Kupára is sorsoltak, Miskolc, Szolnok, Kaposvár és a Honvéd lesz a rendező a csoportkörben. A nőknél 10 csapat nevezett, köztük a Ferencváros.

Az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy a legutóbbi szezonban egymás ellen helyosztót vívó csapatok külön csoportba kerülnek, így az volt a kérdés, hogy melyik csoportban lesz kettő, illetve melyikben három nemzetközi kupaszereplő, vagy éppen, hogy kik ellen játszhat az újonc AVUS. A szombathelyiek végül a címvédő Szolnokot és a jelentősen megerősödött FTC-t láhatják vendégül az élcsapatok közül. A nemzetközi kupacsapatok közül hárman kerültek a B-csoportba, ahol a második Eger, a harmadik OSC és az ötödik Miskolc kapott helyet a többiek mellett. A bajnokság október 4-én kezdődik.

A Magyar Vízilabda Szövetségben az ob I mellet a Magyar Kupa sorsolását is megtartották, egytúttal eldőlt, hogy a Miskolc, a Szolnok, a Honvéd és a Kaposvár adhat otthont a csoportküzdelmeknek, amelyekre szeptember 23–24-én kerül sor. A Magyar Kupában az ob I 16 csapata, illetve az előző szezonban kieső KSI szerepel majd.
 
A női bajnokságban először az volt a kérdés, hogy hány résztvevő lesz, végül 10 csapat nevezett, köztük a Ferencváros – továbbá a horvát női válogatott indulása is elképzelhető –, amely a Magyar Kupában rendező is lesz.

FÉRFI OB I 2017–2018
A-csoport: Szolnok, FTC, BVSC, Vasas, Kaposvár, Debrecen, UVSE, AVUS
B-csoport: Eger, OSC, Miskolc, Szeged, Honvéd, Pécs, Tatabánya, Szentes
 
FÉRFI MAGYAR KUPA 2017–2018
A-csoport (Miskolc): Eger, Miskolc, Tatabánya, Pécs, Szentes
B-csoport (Szolnok): Szolnok, Vasas, KSI, UVSE
C-csoport (Honvéd): OSC, BVSC, Debrecen, Honvéd
D-csoport (Kaposvár): FTC, Szeged, AVUS, Kaposvár
 
NŐI OB I 2017–2018
A résztvevő csapatok: FTC, Szentes, Szeged, Eger, Honvéd, BVSC, UVSE, Tatabánya, UVSE-Margitsziget, Dunaújváros
 
NŐI MAGYAR KUPA 2017–2018
A-csoport (Szentes): BVSC, Szeged, Szentes, Tatabánya, Eger
B-csoport (FTC): UVSE, Dunaújváros, FTC, UVSE-Margitsziget, Honvéd

Vízilabda hírek
ob I ferfiak sorsolas