cover image
Egyéb

Imádja Budapest energiáját

2017. augusztus 15. 19:12

Januártól az UVSE-ben szerepel a kétszeres olimpiai és világbajnok Maggie Steffens, az amerikai klasszissal a klub facebook-oldalon olvashatunk interjút, amit az alábbiakban ismertetünk.

Olvasható az önéletrajzodban, hogy Apukád régen vízilabdázott és aztán te is, illetve a testvéred is vízilabdázni kezdtetek, mikor kezdtétek?
Igen, 8 évesen kezdtem a vízilabdát, tulajdonképp úszni már két évesen kezdtem, mert 3 idősebb testvérem van és egyszerűen utánuk ugrottam a medencébe. De egyébként fociztam, kosaraztam, gimnasztikáztam, de aztán a vízilabda mellett köteleztem el magam. Igen, édesapám Puerto Rico-ból érkezett és a válogatottban is játszott, aztán Amerikában a Berkeley Egyetemen játszott. Ő a legszenvedélyesebb ember, akit csak ismerek, a sport, a csapat, a verseny iránti lelkesedése azt hiszem mindannyiunkat megfertőzte.
Az idősebb nővérem Jessica is játszik, 2008-ban ezüstérmet szerzett Pekingben, aztán volt szerencsénk együtt játszani, 2012-ben pedig már aranyat sikerült hazahoznunk Londonból. Ő 6 évvel idősebb nálam, de a legnagyobb példaképem.
 
Egyetemre jársz még, mit tanulsz?
A Stanfordon Tudomány, Technológia és Társadalomtudomány karon kezdtem a tanulmányaimat, most is itt tanulok a Masters képzést végzem mérnöki karon.
 
Ez azért elég elfoglaltságnak tűnik, jut idő másra is, van esetleg valamilyen hobbid?
Szeretem az egyetemi éveket, elég sok figyelmet szentelek a tanulmányaimnak, hogy egyéb hobbim van e? Generálisan a sportokat szeretem. Kedvenc NBA csapatom a kaliforniai Warriors, imádom az óceánt és imádok utazni is. A család egy része Puerto Ricoban él, szóval amikor tehetem hazautazom. De imádok csak úgy barátokkal beülni egy kávéra vagy fagyira.
 
Miért döntöttél úgy, hogy Magyarországra jössz és miért pont az UVSE-t választottad?
Azért választottam többek között az UVSE-t, mert imádom Budapest energiáját, ezt tapasztaltam most a világbajnokság alatt is. Kedvelem a várost, szép és tele van történelemmel és tetszik az is, ahogy az emberek viszonyulnak itt a sportág iránt. Ezenfelül természetesen játszottam már a magyar válogatott ellen, ismerek is pár játékost és amennyire tudom az UVSE-ben sok a válogatott játékos. Remélem sokat tanulhatok majd tőlük. Szeretek más kultúrákban élni, sokat tanulhatok emberileg és más játékkultúrában játékosként is.
 
Kétszeres olimpiai bajnok vagy, mit jelent ez számodra, lehet e választani melyik aranyérem a kedvesebb?
Gyerekkorom óta olimpikon szerettem volna lenni, a 2012-es olimpiai játékok természetesen nagyon különleges helyet foglal el a szívemben, hiszen a testvéremmel játszhattam, de emellett olyan játékosokkal is akikre felnézek, mint Brenda Villa, Betsey Armstrong. 2016-ban csapatkapitányként egy egész más szerepkör jutott, ami inkább egy mérhetetlen büszkeséggel tarkított élmény volt számomra. Mindkettő máshogy hihetelen és óriási élmény. A csapattársaimank köszönhetem mindezt.
 
Kétszer megválasztottak az év játékosának is, ez jelent valami pluszt a számodra?
Nagyszerű érzés és büszkeséggel tölt el, hogy egyáltalán neveztek erre a címre, ugyanakkor a vízilabda egy csapatsport és én pont ezt szeretem benne. Szóval függetlenül attól, hogy presztizs egy ilyen kitüntetés, továbbra is azt mondom, a csapattársak nélkül nem érhettem volna el, így számomra a legnagyobb díj, ha a dobogon állhatok a társaimmal.
 
forrás: UVSE
Vízilabda hírek
uvse steffens