cover image
Egyéb

Kovács Gábor ujját törte – Illés Sándor utazik helyette Tajvanra

2017. augusztus 15. 8:27

Változás történt az Universiade-csapatban: az OSC pólósa megsérült, ujját csavarokkal rögzítették, így Märcz Tamás nem számíthat rá, a csapatkapitányra.

Egy sportpályafutásban vannak olyan napok, amelyeket sohasem felejt el az ember – minden bizonnyal ezek közé véste be magát Kovács Gábornál a hétfő este… Az OSC játékosa az Universiade-válogatott utazás előtti utolsó edzésén ujját törte, így nem tarthat a csapattal Tajvanra…

„Két lehetőségünk volt: vagy iszonyat fájdalmak között ott lesz velünk kint, vagy most megműtik – az orvosi konzíliummal együtt úgy döntöttünk, ez utóbbi történik. Helyre tették, megcsavarozták, négy-hat héten belül rendben lesz. Nagyon sajnálom, mert Gábor jól dolgozott, a csapat erőssége volt, arról nem beszélve, hogy ő lett volna kint a csapatkapitányunk…” – fogalmazott Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Tekintettel a helyzetre, gyorsan döntést kellett hozni, a szakvezető ezt megtette. Mint mondta: „Sas behívóval Illés Sándor került a helyére. Az egész éjjel arról szólt, hogy be tudjuk nevezni még a versenyre – sikerült. A repülőjegyet is át tudtuk írni, így utazhat ma velünk. Igaz ugyan, hogy nem vett részt egyetlen edzésünkön sem, nem akartam senkit végigdolgoztatni a nyáron úgy, hogy aztán nem utazik. Ennek ellenére Sándorral nem lesznek gondok, olyan komplett játékos, aki jobb és bal oldalon is bevethető, centerbe is be tud menni, ha kell, ráadásul már járt Universiade-n, nem lesz számára szokatlan a légkör.”

A többiek egészségesek, tette hozzá Märcz Tamás, aki bízik a csapatban, a jó tajvani szereplésben. Ahol valamelyest Kovács Gáborért is játszanak majd.
 
A férfi Universiade-keret
Kapusok: Kardos
István Gergely, Lévai Márton
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Gyárfás Tamás, Illés Sándor, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Kovács Péter, Lőrincz Bálint, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás

Universiade, 2017, Tajvan - a csoportbeosztás
Férfiak
A-csoport:
Tajvan, Franciaország, Dél-Korea, Nagy-Britannia
B-csoport: Olaszország, Ausztrália, Hollandia, Argentína
C-csoport: Magyarország, Szerbia, Kanada, Dél-Afrika
D-csoport: Egyesült Államok, Oroszország, Japán, Románia
 
 
 
Vízilabda hírek
universiade
märcz tamás
kovács gábor
illés sándor