cover image
Egyéb

Horkai György: Büszke vagyok a csapatra!

2017. augusztus 13. 20:53

A belgrádi U20-as világbajnokság bronzmeccse után (Szerbiától 12–11-re kaptunk ki) a kapitány higgadt értékelésben nagy alázattal küzdő játékosokról, minőségi küzdelemről beszélt.

Mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott a negyedik helyen végzett a belgrádi U20-as világbajnokságon, miután a bronzmeccsen 12–11-es vereséget szenvedett Szerbiától. A mérkőzés után a harmadik negyed végén piros lapot kapó Horkai György higgadtan, ugyanakkor érezhetően telis-tele érzésekkel nyilatkozott holnapunknak.

„Nehéz értékelni a mérkőzést, mert az ellenfél felvállalta ezt a mostani vízilabdát, ami ha trend marad, nagy baja lesz a sportágnak. Nekem ez a személyen véleményem… - mondta. - A verekedésből nem jöttünk ki jól, sokkal jobban elfáradtunk. Nyilván látták, hogy nem az elődöntőben nem lőttük be a helyzeteinket, így vélhetően bátran vállalták fel a sok emberhátrányt. A piros lapot nem tudom miért kaptam, talán a lassú cseréért – bevallotta a bíró, nem tudta, hogy volt sárgám… Mindegy, nem ezen múlt. Az már fájóbb, hogy két ötöst nem kaptunk meg, illetve a végén lefordulásból sem ítéltek semmit, pedig ami a vízben ment, minden volt, csak nem vízilabda – a jelek szerint Szerbiában sokkal jobbnak kell lenned a szerbeknél, hogy a végén ítéletet kapj. A görögök jobbak voltak, mi nem. Teleki Andris centerben úgy küzdött, mint egy állat, Manót is ütötték-vágták, de senki sem ült fel ennek, tette a dolgát, egy rossz szavam sem lehet. A srácok küzdöttek, hajtottak, az elődöntőt és a bronzmeccset beleértve mindent kiadtak magukból, ennyi jött ki. Általános vélemény, hogy ilyen magas szintű U20-as világbajnokságot még nem rendeztek, nyolc csapat közül voltaképpen bárki nyerhet bárki ellen, és a kilencedik orosz is remek együttes. Büszke vagyok a csapatra, ezek a játékosok olyan alázattal állnak a vízilabdához, amit nyugodtan nevezhetek példaértékűnek. Éppen ezért fáj leginkább a szívem, hogy eljutottunk ugyan az elit mezőnyig, de érem nélkül maradtunk.”

JuniorVB_20170813_Madar_David_009.jpgU20-as férfi világbajnokság, Belgrád
A 3. helyért
Szerbia-Magyarország 12-11 (3-2, 5-2, 2-4, 2-3)
Vezette: Teixido (spanyol), Bianco (olasz)
 
SZERBIA: Filipovic - Tankosic 2, Vucinic, Gvozdanovic 1, Drasovic 1, Radojevic, Radonjic 2. Csere: Tomic 2, Lukic, Toholj, Jankovic 2, Velkic 2. Szövetségi kapitány: Vladimir Vujasinovic
 
MAGYARORSZÁG: Vogel - Lukács, Vadovics, Szatmári 3, Manhercz 4, Burián, Teleki 2. Csere: Zerinváry, Nagy Á. 1, Sélley-Rauscher, Csacsovszky E. 1, Simon H. Szövetségi kapitány: Horkai György
 
Döntő
Görögország-Horvátország 7-7 - ötméteresekkel 5-3
 
Az 5. helyért
Spanyolország- Montenegró 9-13
 
A 7. helyért
Olaszország Egyesült Államok 14-8
 
A férfi U20-as válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
junior-válogatott
horkai györgy
vb
belgrád