cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Legyőzte Szerbiát az U17-es csapat!

2017. augusztus 5. 19:34

A török után a szerbek ellen is győzött (9-6) a Horváth János irányította válogatott a kaposvári tornán. Vasárnap 10:00-től Montenegró ellen játszanak a fiúk.

A szeptemberi, máltai U17-es Európa-bajnokságra készülő csapatunk a hétvégén Kaposváron szerepel rangos nemzetközi tornán. Az 1. fordulóban Törökország ellen 13-11-re nyert - hogy a török együttes nem lebecsülendő rivális, jól mutatja, hogy a 2. fordulóban Montenegró még jobban megszenvedett ellene, s csak 9-8-ra tudta legyőzni.
 
Horváth János legénysége Szerbia ellen játszott szombaton presztízsmeccset, és a fantasztikus, 3-0-s kezdés megadta az alaphangot. A rivális igyekezett kapaszkodni, ám amikor szorosabb lett a parti, a mieink rendre képesek voltak újítani. A negyedik negyed végén a Bozó Péter által kiharcolt ötöst Vékony András értékesítette, ezzel dőlt el minden végérvényesen, 9-6-ra győzött a csapat! Mondani sem kell, a szerb utánpótláscsapatok elleni efféle győzelmek nem kis értéket jelentenek!  
 
A fiúk vasárnap 10:00-kor Montenegró ellen ugranak medencébe - a mérkőzés már csak azért is különleges, mert a felek az Eb-n egy csoportban küzdenek majd Horvátország és Ukrajna társaságában.   
 
U17-es nemzetközi felkészülési torna, Kaposvár
 
1. forduló
Magyarország-Törökország 13-11 (6-4, 3-1, 1-4, 3-2)
Gólszerzők: Baksa 5, Konarik 3, Fodor O. 2, Schmölcz 2, Tóth Gy., ill. Selcuk 3, Yusa 2, Firat 2, H. Kaan, Emre, Kerem, E. Kaan
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Szerbia-Montenegró 9-6   
 
2. forduló
Magyarország-Szerbia 9-6 (2-0, 3-3, 3-3, 1-0)
Gólszerzők: Baksa 2, Schmölcz 2, Konarik 2, Tóth Gy., Bóbis, Vékony, ill. Radovics 2, Zezelj, Yasin, Radomanlja, Baracs
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Törökország-Montenegró 8-9 

Fiú U17-es Eb-keret

Kapusok:
Grieszbacher
Márk
Korom Dániel
Lampert Márk

Mezőnyjátékosok:
Baksa
Benedek
Bihácsi Bence
Bóbis Botond
Bozó Péter
Dala Döme
Fekete Gergő
Fodor Olivér
Konarik Ákos
Schmölcz Norman
Szieben László
Sziládi Kristóf
Szőke Benedek
Tóth Gyula
Vékony Ákos

Vezetőedző: Horváth János
Edző: Dávid Zoltán

Az Eb-re készülő válogatott munkáját Bors László kapusedző, Horváth Tamás erőnléti edző és orvosként dr. Hangody László segíti.
Vízilabda hírek
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
up
17
horváth János