cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Irány Belgrád, jöhet a junior-vb!

2017. augusztus 3. 10:58

Horkai György csapata szombaton Dél-Afrika ellen kezdi meg szereplését, vasárnap pedig rögvest sorsdöntő csoportmeccs, az olaszok elleni rangadó vár rá. A kapitány bizakodó, mint mondta: „Nem félünk senkitől, bízunk magunkban!"

Teljes a keret, irány Belgrád!
 
Férfi junior-válogatottunk a világbajnokság után néhány nap pihenőt kapó Manhercz Krisztiánnal vált kompletté - a csapat (amelynek minden tagja Dorko-cipőt kapott a cégtől, így teljes az egység a felszerelésben) csütörtökön délelőtt edzett még egyet, majd Szeged érintésével a szerb főváros felé vett az irányt. Nem véletlen, hiszen szombattól ott rendezik a korosztály világbajnokságát!
 
MVLSZ_Junior_20170803_Madar_David_002.jpg „A felkészülés során adódó nehézségeket talán mindenki ismeri, így azzal már nem is nagyon foglalkoznék" - utalt többek között Fekete Gergő és Biros Barnabás sérülés miatti kiesésére Horkai György szövetségi kapitány. - Edzőtáboroztunk Horvátországban, volt két rendkívül magas színvonalú hazai tornánk, amelyek kiválóan segítették a csapat fejlődését. Ezeken a mérkőzéseken nem mellesleg jól látszott, hogy az élvonal között voltaképpen szinte nincsenek, vagy nagyon kicsit a különbségek. Ebből kiindulva nagyon kiélezett küzdelem várható majd Belgrádban."
 
A kapitány hozzátette, a szereplést lemondó Brazília helyén Montenegró játszik majd, ami tovább erősítette a vb-színvonalát - mindezt jól mutatja, hogy a napokban Szerbiában a hazaiakat, az olaszokat és a horvátokat megelőzve nyert meg egy felkészülési tornát!
 
„Nyolc csapat, a szerb, a horvát, a montenegrói, az olasz, a spanyol, a görög, az amerikai és a magyar csapat között szinte bármi előfordulhat, ezért nehéz esélyekről beszélni. A vízválasztó, mint már minden világversenyen, a negyeddöntő lesz. Az olaszok elleni csoportmérkőzésnek az lesz a tétje, hogy melyik csapat kerüli el azt otthon játszó Szerbiát a negyeddöntőben. Nem mintha majd a csoportelsőnek sokkal könnyebb dolga lenne a montenegrói, spanyol, horvát hármas egyikével.... De nem félünk senkitől, bízunk magunkban, igyekszünk a legjobb formánkat nyújtani" - tette hozzá Horkai György, aki szerint Manhercz Krisztián ugyan nem edzett a csapattal (leszámítva a szerda estét és a ma délelőttöt), de mindig hozta magát, és biztos benne, hogy most is így lesz. Köszönetet mondott dr. Szigeti Istvánnak, aki még májusban operálta meg Nagy Ádám vállát - „Ő fontos személye a csapatnak, a lövései még nem az igaziak, de napról napra javulnak" - említette még meg.
 
MVLSZ_Junior_20170803_Madar_David_004.jpg A csapat szombaton 21:00-tól Dél-Afrika ellen kezdi meg vb-szereplését, majd vasárnap 17:20-tól következhet rögvest az olaszok elleni rangadó! A felek, és főleg a bírók, a zsűri tavalyi performanszára talán mindenki emlékezik, igazi presztízsmeccs vár rájuk. Kedden Egyiptom (10:20), szerdán pedig Kanada (17:20) vár a mieinkre. Majd onnantól az egyenes kieséses szakaszban kezdődik csak igazán a nagy csata...
 
 
A férfi junior-válogatott vb-csapata
Kapusok: Csiszár Boldizsár (Eger), Vogel Soma (Ferencváros)
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas), Csacsovszky Erik (Pécs), Lukács Dorian (Miskolc), Nagy Ádám (OSC), Manhercz Krisztián (Szeged), Simon Henrik (Vasas), Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE), Szatmári Kristóf (Szolnok), Teleki András (KSI), Vadovics Viktor (Miskolc), Zerinváry Lóránd (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
A 19. FINA Férfi Junior Világbajnokság (agusztus 5-13., Belgrád) csoportbeosztása

A-csoport:
Egyesült Államok, Oroszország, Görögország, Puerto Rico, Irán
B-csoport: Hollandia, Montenegró, Spanyolország, Horvátország, Japán
C-csoport: Új-Zéland, Ausztrália, Argentína, Szerbia, Kína
D-csoport: Olaszország, Magyarország, Egyiptom, Kanada, Dél-Afrika

Vízilabda hírek
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
junior-válogatott
horkai györgy
vb
belgrád