cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: Nyerni és nézni

2017. július 20. 14:26

Nehezen élték meg a magyar válogatott tagjai az olaszok elleni meccset, de a délelőtti regeneráló edzés után már csak a franciák elleni csata számít, aztán majd eldől, hogy merre vezet a gárda útja.

Ha meccs utáni regeneráció, akkor Oxygen Wellness. A férfiválogatott tagjai az olaszok elleni csata után is a Naphegyen pihenték ki a fáradalmakat, s akárcsak az Ausztráliával vívott találkozót követően, ezúttal is fakultatív gyakorlást írt elő Märcz Tamás a csapatnak. A többség egy kicsit mocorgott, nyújtott, erősített, aztán a wellnessrészleget vette célba.

„Nehéz volt megélni az olaszok elleni meccset, főleg hazai pályán – tekintett vissza a szerdai őrült összecsapásra Erdélyi Balázs. – Arra számítottunk, hogy az olaszok ezt a játékstílust választják, a bírókat látva tudtam, hogy lesznek érdekes ítéletek, de nem szabad ezzel foglalkozni. Még akkor sem, ha nem jó így játszani, hogy bármi benne lehet a meccsben.”

A szélső hozzátette, rossz érzés, hogy nincs beleszólásunk a csoportelsőségbe, ráadásul a franciák ellen úgy szállunk vízbe, hogy még nem is tudjuk, mi lesz a sorsunk. Így csak azt teheti a csapat, hogy legyőzi a riválist, aztán várja a következő meccset. Amely után még az is előfordulhat, hogy a magyar és az olasz válogatott visszamegy a vízbe ötmétereseket lőni!

„Erre azért nem látok esélyt, biztos vagyok benne, hogy lesz legalább egy gól különbség az olaszok és a mi sikerünk között az ausztrálok elleni összevetésben” – tette hozzá Erdélyi Balázs.

Az előbb említett abszurd helyzet egyébként akkor fordulhat elő, ha az olasz válogatott 13–3-ra veri Ausztráliát (ahogy tette a magyar), miközben a mieink 18–9-re nyernek a franciák ellen (ahogy tették az olaszok). Ebben az esetben egyforma a gólkülönbség és lőtt gólok száma is, ekkor jönne az utólagos szétlövés. Erre azonban tényleg kicsi az esély, ha az olaszok nem nyernek tíz góllal, a magyar válogatott a csoportelső, ha tízzel nyernek, de 13-nál kevesebbet lőnek, akkor is, míg az olaszok zárnak az élen ha legalább 14 gólt lőve nyernek tízzel, vagy tíznél többet győznek.

„Nem szeretném, hogy a játékosok ezzel foglalkozzanak, csak az számít, hogy nyerjünk, minél jobb játékkal, és megpróbáljuk a lehető legnagyobb különbséggel legyőzni a franciákat, bár nem hinném, hogy ez fog dönteni” – tette hozzá Märcz Tamás kapitány.
 
Minden a világbajnokság 5. napjáról: ITT
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
marcz erdelyi oxygen edzes