cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

VB 2017: „Várjuk az olasz–ausztrált”

2017. július 19. 23:11

A játékosok sem mindig tudták követni a bíráskodást, de ennek ellenére a pozitívumokra koncentrál a csapat, amelynek továbbra is minden esélye megvan a csoportelsőségre.

Vámos Márton: „Így, hogy, kilenc nyolcas hátrányból lett döntetlen, egy kicsit elégedettek vagyunk, de egyébként nem, mert győzni jöttünk. Jobbak vagyunk ennél az olasz csapatnál, főleg ilyen hazai közönség előtt. Sajnos most nem a mi kezünkben van a csoportelsőség sorsa, várjuk, hogy mi lesz ott. Azzal, hogy Hárai Balázs kivált a második negyedben, kicsit meggyengült a támadójátékunk, Mezei Tamás mellett Decker Ádám és én próbáltam bemenni centerezni."
 
Manhercz Krisztián: „Élet-halál mérkőzés volt, nagyon sok kiállítással, néha már a durvaság határát súrolta a meccs, amit az uszodában sokan nem tudtak kezelni. Ennyi volt most bennünk, várjuk, hogy mi lesz az olasz-ausztrál eredménye. Felvettük a kesztyűt az olaszokkal, ez a mérkőzés nem arra volt volt jó, hogy a vízilabdát népszerűsítsük. Sokan voltak kint, de néha már mi játékosok nem tudtuk, hogy mi történik a vízben. És akkor mit gondoljon a néző? A bírók össze-vissza fütyörésznek, mindenki úszik amerre lát."
 
Hosnyánszky Norbert: „Picit káoszjellege volt a meccsnek a játékvezetés szempontjából, nem is játszottunk túl jól. Ha levesszük a bírókat, akkor ez egy igazságos döntetlen, a következő meccseken meglátjuk, mennyire jó. Elfáradtunk, de az olaszokon is érezhető volt a fáradtság. Ha az elején picit érthetőbben bíráskodnak, akkor nem lett volna ez a káosz."
 
Nagy Viktor: „Őrült mérkőzés volt, valami ilyesmire számítottunk. Egy dolgot kivéve: nem gondoltam, hogy így bíráskodnak, hazai pályán semleges bíráskodásra gondoltam, annak örültem volna. Annak viszont nagyon örülök, hogy van erő a csapatban, bírtuk a nyomást, a végén ikszre tudtuk hozni a meccset, ez sokat számít. Innentől kezdve ezzel nem szabad foglalkozni, nem számít, hogy bosszúság van bennünk, mert az nem épít minket. Ahogy kisétálunk az uszodából, el kell felejteni ezt és a pozitív dolgokra kell koncentrálunk."
 
VB_HUN_ITA_ffi_Madar_David_043.jpg Mezei Tamás: „Jól bírtam a centerezést, bár lehetett volna még egy kicsit hatékonyabb. Igaz, ez egy olyan meccs volt, ahol szinte minden pozícióból megkaptuk a kiállításokat. A legtöbbször az volt a lényeg, hogy úgy dolgozzak, hogy közelebb kerülhessenek a lövők a kapuhoz. Élvezem az ilyen meccseket, jók ezek, volt már egy pár hasonlóan verekedős meccsem. Az elején elveszítették a fonalat a bírók, aztán nem tudták ezt visszahozni, mi viszont nem ültünk fel a provokációnak. Két jól felkészült csapat játszott, mindkettő tudta, mit csinál a másik, jó kis taktikai csata, hajtós meccs volt. Nem vagyok elégedett, mert nem rajtunk, hanem az olasz-ausztrálon múlik a csoportelsőség."
 
Gór-Nagy Miklós: „Nehéz meccs volt. A második negyedben Hárai Balázst cserével végleg kiállították, és ez nemcsak minket, hanem a két játékvezetőt is megzavarta, és elkezdtek össze-vissza sípolni. Próbáltak kompenzálni, erre az olaszok elkezdtek még jobban verekedni, a bírók pedig elvesztették a fonalat, ezért meglehetősen furcsa meccs lett belőle. Az egy pont is pont, és a csoportelsőség esélyének megtartása mellett azért is örülhetünk, mert egy végletekig kiélezett meccsen kétgólos hátrányból is felálltunk, és az utolsó percig összpontosítani tudtunk.  Hárai Balázs kiállítása? Azt láttam, hogy szegényt megverték, erre Pietro Figlioli még odaúszott, belerúgott egyet, és ezek után Balázst állították ki. De az is sokat elárult, hogy a Nemzetközi Szövetség elnöke a meccs előtt az olasz játékosokkal ölelkezett, és a játékvezetőkkel jópofizott. Nem egészséges helyzet, de tudjuk, hogy ez is része a vízilabdának. Ha úgy tetszik, az egyik szépsége. De semmi gond, ha kell ezt is legyőzzük a céljaink elérése érdekében."
 
Erdélyi Balázs: „A meccs előtt úgy gondoltam, hogy a döntetlen nem jó eredmény, de mivel az utolsó negyedben nekünk kellett futni az eredmény után, nem lehetünk teljesen elégedetlenek. Lett volna lehetőségünk nyerni, de nem éltünk a helyzeteinkkel, a második félidőben nagyon sok lehetőséget elhibáztunk. Sajnos hét-hétnél én is kihagytam egy nagy ziccert, ha belövöm, nálunk lett volna az előny az utolsó negyedre, de így alakult... a végén így az egy pontnak is örültünk, az utolsó fordulóban dől majd el, mennyit ér számunkra a döntetlen. A bírói ítéletek? Nem mondanám, hogy minket támogattak, és ezt hazai pályán nehéz volt megélni. Az olaszok az első perctől kezdve felvállalták a kemény, verekedős játékot, a játékvezetők pedig asszisztáltak ehhez. Sokszor mi jöttünk ki rosszul ezekből a helyzetekből. Volt víz feletti ütés is, végig figyelni kellett, hogy nehogy elveszítsük a fejünket, és olyat tegyünk, ami eltiltást von maga után."
 
Alessandro Campagna: „Nagy fizikai csata volt, szórakoztató és kemény meccs volt. A játékvezetők nagyon sok kiállítást ítéltek az elején, akkor nem találtuk a ritmust, centerből és átlövésből is gólokat kaptunk. Nem voltam elégedett az első félidőben mutatott játékkal, utána viszont jól vízilabdáztunk, végül igazságos végeredmény született. Megnyerhettük volna a meccset, el is veszthettük volna, összességében elégedettek lehetünk."
 
Vinczeno Renzuto: „Kemény mérkőzés volt, mindkét csapat fizikálisan játszott. Elég sok volt a kiállítás. Az emberelőnyök voltak a mérkőzés kulcsai. Nagyon erős csapatunk van, szerintem messze juthatunk a tornán. Meccsről meccsre fejlődünk."

fotók: Madar Dávid

fotók: Madar Dávid

 
 
MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG 9-9 (4-4, 2-1, 1-3, 2-1) 
Vezette: 
Naumov (orosz), Schwartz (izraeli)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Vámos 3, Hosnyánszky, Gór-Nagy, Erdélyi, Varga Dénes 3, Hárai 1. Csere: Török, Manhercz 1, Zalánki 1, Decker Á., Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OLASZORSZÁG: Volarevic - di Fulvio 2, Gitto, Figlioli, Nora 1, Renzuto 3, Bodegas 1. Csere: Presciutti 1, Mirarchi 1, Fondelli, Aicardi, Bertoli. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna


(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények: itt nézhetőek meg

A vízilabdatorna 4. napjának minden történése: itt találhatóak
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
FINA VB 2017 - Hírek
magyarorszag olaszorszag nyilatkozat erdelyi manhe