cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Presztízsmeccs az olaszok ellen a világligában

2017. április 17. 7:00

Bíró Attila válogatottja Avezzanóban a sorozatot tekintve tét nélkül játszik, hiszen már korábban kivívta a továbbjutást – a játékosok azonban erős rivális, az olimpiai ezüstérmes otthonában bizonyíthatnak a kapitánynak.

Nincs megállás, a LEN-kupa négyes döntőjében érdekeltek közül kilencen (három UVSE-pólós, hat dunaújvárosi) hétfőn máris repülőre ülnek, és Olaszország, azon belül Avezzano felé veszik az irányt, ahol kedden este világliga-mérkőzésen húzzák fejükre a magyar válogatott sapkáját. Elvben tíz lett volna ez a kilenc, hiszen Bíró Attila Tóth Ildikóra is számított volna, ám a LEN-kupa fináléjában (is) remeklő center a Padova ellen nyílt orrtörést szenvedett (a meccset végig harcolta, sérülten is sok kellemetlenséget okozott a védőinek), így ő nem tarthat a nemzeti csapattal. Helyére Bujka Barbarát hívta a kapitány.

„Ahogy korábban, ezúttal is forgatom a csapatot, kíváncsi lettem volna például arra, hogy ilyen erős rivális otthonában mire megyünk Keszthelyi Rita és Bujka Barbara nélkül, de az élet átírta a forgatókönyvet, Ildi sérülése miatt Barbara mégis utazik velünk” – fogalmazott Bíró Attila, aki természetesen kitért a hétvégére is: „Gratulálok mindkét magyar együttesnek, amely meggyőződés szerint az elődöntőben előrehozott finálét vívott. A Dunaújvárosnak nem sok hiányzott, hogy a döntőbe jusson, ahol azt gondolom, szintén reális esélye lett volna a végső sikerre. Az ilyen meccseken az eredmény az elsődleges, örülök, hogy mindkét csapatunk győzelemmel zárt, jót tesz a magyar női vízilabdának a két nemzetközi kupaérem.”

A szövetségi kapitány a finálé után hirdette ki keretét, amellyel a reptéren találkozik – jól tudta ezt korábban is, ezért készült a bő kerettel napokkal ezelőtt a Duna Arénában. Az akkor gyakorolt taktikai elemeket szeretné viszontlátni Olaszországban – „Miután már korábban biztosítottuk a helyünket a sanghaji szuperdöntőben, így számunkra presztízsjellege van a találkozónak. Ez sem kicsi, teszem hozzá, biztos vagyok benne, hogy a játékosok ezúttal is igyekeznek majd bizonyítani, hogy helyük van a világbajnoki keretben.”

Kedden az olasz–magyaron kívül orosz–görög mérkőzést rendeznek még. Ez a mérkőzés a hazaiak számára bír téttel, hiszen rendes játékidőben szerzett győzelemmel megelőznék a hollandokat, hiszen a hazai iksz mellett idegenben 15–12-re nyertek.

A magyar válogatott olaszok elleni kerete
Kapusok: Bolonyai
Flóra (BVSC), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC)

Női világliga, európai selejtező, 6. játéknap
B-csoport
Április 18., kedd:
Olaszország–Magyarország, Avezzano, 18:00

A korábbi eredmények
November 22.:
Olaszország–Franciaország 14–4
November 29.: Franciaország–Magyarország 6–16
Január 24.: Magyarország–Olaszország 10–10 – ötméteresekkel 3–1
Február 21.: Magyarország–Franciaország 15–4
Március 28.: Franciaország–Olaszország 5–16

Az állás:
1. Magyarország 8 pont
2. Olaszország 7
3. Franciaország 0

A-csoport
Április 18., kedd:
Oroszország–Görögország, Asztrahan, 18:30

Az állás:

1. Hollandia 7
2. Görögország 4
3. Oroszország 4

A világliga nyolccsapatos Szupedöntőjébe Európából a két selejtezőcsoport győztese, illetve a jobb második kerül.




Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
Bíró Attila
olaszország