cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női VL Szuperdöntő: bárki megnyerheti!

2013. május 31. 16:43

Nincs „lyuk” a női Világliga szombaton kezdődő Szuperdöntőjének mezőnyében: bárki nyer a nyolc résztvevő közül, nem lesz meglepetés.

Emiatt aztán a csoportmérkőzések tényleg erőfelmérők csupán, hiszen bárkivel is kerül össze egy gárda a másik négyesből a negyeddöntőben, kétesélyes lesz a párosítás.
A Szuperdöntőben érdekelt magyar együttesnek annyi fórja talán van, hogy a legerősebbnek tűnő amerikaiakkal már az „előfutamok” során megmérkőzik, azaz az elődöntőért biztos nem kell majd meccselni az olimpiai bajnokokkal. Persze, a londoni sikert követően azért átalakult a Team USA, több, igen rutinos játékos befejezte a 2012-es nagy diadalt követően, azaz kérdés, mire képes a megújult együttes. Egy biztos: az utolsó négy Világligát az amerikaiak vitték el, és most sem lesz könnyű eléjük kerülni.
Az oroszok szintén vérfrissítés után, továbbá új kapitánnyal vágnak neki a ciklusnak – bárhogy is állnak fel, tőlük mindig tartani kell. Talán a házigazda Kína a leggyengébb láncszem, nagy kérdés ugyanis, hogy a távol-keleti életmódra végképp ráunó, és Spanyolországba hazaköltöző edzőmágus, Joan Jané nélkül mire képesek.
Leendő negyeddöntős ellenfeleink közül sem az Euróoa-bajnok olaszok, sem az olimpiai ezüstérmes spanyolok nem tűnnek könnyű vetélytársnak, nem is beszélve ötkarikás nemezisünkről, a pekingi és londoni bronzmeccsen bennünket egyformán legyőző ausztrálokról, továbbá a kanadaiakról, akikben garantáltan ég a vágy, hogy megmutassák: az, hogy nem lehettek ott Londonban, csupán kisiklás volt.
Azaz a kiélezett csaták garantáltak, és ez remek felvezető lesz a barcelonai világbajnokságra. A mieinknek is: ha sikerül a tavaly látott lendülettel és fegyelmezettséggel vízilabdázni, a négy közé jutás egyáltalán nem lenne meglepetés. És az sem, ha a lányok hazahoznák az első helyért járó 50 ezer dollárt!

Női Világliga, Szuperdöntő, Peking
A-csoport: Kína, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Egyesült Államok
B-csoport: Ausztrália, Kanada, Olaszország, Spanyolország

A magyar csapat mérkőzéssorrendje:
Június 1.: Oroszország
Június 2.: Kína
Június 3.: Egyesült Államok
Vízilabda hírek
Női válogatott