cover image
Egyéb

Férfi BL, A-csoport: csúcsmeccs Athénban, tét az elődöntő

2017. április 4. 17:05

Az Olympiakosz–Szolnok szerdai ütközete (magyar idő szerint 16.30, tv: Sport1) a csoportelsőséget döntheti el. Az OSC a Nicét fogadja (20:15, tv: Digi Sport2), továbbjutási esélye megtartásáért feltétlen győznie kell.

Meccs a négy közé jutásért!

Nem elírás, Athénban – annak ellenére, hogy még „csak” a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek 9. fordulójánál járunk – ez a tétje az Olympiakosz és a Szolnok csatájának. Már mindkét csapat jó ideje biztos Final Six résztvevőnek mondhatja magát, ugyanakkor még nyitott a csoportelsőség kérdése, ami ugye garantált elődöntőt ér a budapesti csúcseseményen.

A felek Szolnokon emlékezetes döntetlent játszottak egymással (5–5), ezen kívül mindenkit vertek oda-vissza, egyértelműen kiemelkednek a csoportból. Tekintettel arra, hogy ezen a fordulón kívül már csak egy van hátra, biztos, hogy a szerdai ütközet győztese végez az első helyen – döntetlen esetén marad csak nyitva a kérdés.

„Meglehetősen érdekes a helyzet, hiszen ebben a szezonban talán ez az első mérkőzés, amelyen nem mi vagyunk az esélyesek – vázolta Cseh Sándor, a magyar bajnok vezetőedzője. – Nehéz lesz. A görög együttes ereje közismert, sok kiváló játékos, a legjobbunk szükséges, hogy megoldjuk a helyzetet.”

Az ellenfelet dicsérte Theodorosz Vlachosz, az Olympiakosz mestere is, aki szerint Európa legjobbjaihoz tartozó két csapat csap össze: „Biztos vagyok abban, hogy nagy meccs lesz. Megvan a szükséges önbizalmunk, hitünk, ami szükséges a győzelemhez. És a rajongóink is, akik támogatásukkal sokat segíthetnek.”

A csoport még továbbjutó, harmadik helyéért a Brescia és az OSC küzd – előbbi sajnos lépéselőnybe került az előző fordulóban. Mindenesetre Baksa László, a Spandau magyar kapusa „megígérte”, csapata az olaszok dolgát is igyekszik megkeseríteni, ami visszahozhatná az OSC reményeit. Utóbbi elmúlt héten kinevezett edzője, Tóth László nem foglalkozik a másik meccs eredményével – a Nice ellen viszont feltétlen győzelmet vár: „A csapatnak minden meccsen be kell bizonyítania tudását, a franciák ellen sem elég, hogy mi vagyunk az esélyesek. A Ferencváros ellen elégedett voltam a küzdéssel, az akarattal, most is ezt várom.”

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 9. forduló
Április 5., szerda


Olympiakosz Pireusz (görög)–Szolnoki Dózsa-Közgép, 16:30 – tv: Sport1
Spandau 04 Berlin (német)–AN Brescia (olasz), 19:00
A-Híd-OSC-Újbuda–Olimpic Nice (francia), 20:15 – tv: Digi Sport2

Az állás:
1. Szolnok 22 pont (85–50)
2. Olympiakosz 22 (76–44)
3. Brescia 11
4. OSC 9
5. Spandau 4
6. Nice 3

További program
10. forduló, április 26., szerda

Szolnok–OSC
Brescia–Olympiakosz
Spandau–Nice

FIGYELEM! JEGYEK, BÉRLETEK
Férfi Bajnokok Ligája Hatos Döntő – 2017. május 25–27., Duna Aréna


Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
Bajnokok Ligája
szolnok
osc
jegyek
jegyed.hu