cover image
Egyéb

Férfi ob I: csak egy kérdés maradt az alsóházban

2017. március 30. 15:29

Az már biztos, hogy a Honvéd végez a középszakasz az alsóház élén, eldőlt, kik játszanak a 9–12. és a 13–16. helyért, egy kérdés azonban maradt még az utolsó fordulóra is.

Egy fordulóval a középszakasz vége előtt már csak egyetlen tisztázásra váró kérdés maradt az alsóházban: a Kaposvár, vagy a Debrecen lesz-e a tizenegyedik? A két csapat ráadásul egymás ellen dönthet a jobb helyezésről, ami főleg a Kaposvár számára lenne különösen fontos, bár ha a Honvédot a játékereje miatt biztosan mindkét fél örömmel elkerülné.

A Kaposvár viszont a Honvéddal szemben 0–6-ról, a Pécs ellen viszont 4–1-ről kezdené az egyik fél hetedik pontjáig tartó rájátszást, és ahhoz, hogy Szécsi Zoltán együttese a pécsiekkel mérkőzhessen, legalább döntetlent kell elérnie a Debrecennel szemben – ahogy azt tette a negyedik fordulóban idegenben.

A Debrecen a Pécs és a Honvéd ellen is 1–4-re áll, igaz, a hajdúsági együttesnek sem mindegy, hogy az alsóházból kiemelkedő Honvéddal, vagy a Péccsel mérkőzik, amellyel szemben több esélye van a fordításra.

Ami a 13–16. helyeket illeti, itt már biztos az UVSE, Tatabánya, Szentes, KSI sorrend, és a záró fordulóban már egyik csapat sem előzheti meg a másikat, így a rájátszásban UVSE–KSI és Tatabánya–Szentes párharcok következnek majd.
Vízilabda hírek
kozepszakasz alsohaz