cover image
Egyéb

Visszavágott az UVSE, nem hibázott a Honvéd

2017. március 29. 20:49

A Szentes legyőzésével biztosította be a kilencedik helyét a Honvéd, míg a Pécs az UVSE-től elszenvedett vereség ellenére is tizedik, a tizenegyedik helyről pedig a szombati Kaposvár–Debrecen meccs dönt.

Ahogyan arra számíthattunk, az elmúlt szezonokhoz hasonlóan most is nagy csatát hozott a Pécs és az UVSE összecsapása. A hazaiak hiába kerültek kétgólos előnybe, a lila-sárgák tapadtak riválisukra, 3–3-nál és 4–4-nél is egyenlítettek, a vezetést azonban egyszer sem tudták átvenni. Egészen a harmadik negyed végéig, ekkor ugyanis Kovács Róbert volt eredményes, s mivel a játékrész utolsó másodpercében Sélley Rauscher Domonkos is gólt lőtt, 6–5-ös hátrányból 8–6-os előnybe került az UVSE. Ez pedig megtörte a pécsieket, a záró felvonás közepén már 10–6-ra is vezetett Németh Zsolt együttese, amely így visszavágott a hazai vereségért.

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője: – Jól kezdtünk, dinamikusan játszottunk, de amikor az UZVSE egészpályás letámadásra tért át, szétestünk, pedig készültünk rá. Ahogy az Újpest fölénk nőtt, úgy éreztem, nem is annyira fontos a fiúknak ez a meccs, pedig minden mérkőzésnek van tétje.

Németh Zsolt, az UVSE vezetőedzője: – A védekezésünk már az első Pécs elleni meccsen is jól működött. Most kicsit belealudtunk a kezdésbe, de az extra góljaink felráztak bennünket, a Pécs pedig lassan reagálta le a taktikai váltásunkat.

A Pécs ettől függetlenül marad a tizedik helyen, ahogyan az is eldőlt, hogy a Honvédé lesz a kilencedik hely. A középszakaszban veretlen Kőér utcai együttes esélyeshez méltóan pólózott a Szentes ellen, a 6–1-re megnyert első negyeddel jelezte, hogy nem akar izgalmakat a folytatásra. Gyárfás Tamás és Kalanovics Balázs is triplázott, a Honvéd pedig végül nyolc góllal győzött.

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: – Nagyon motiváltan, meggyőzően hoztuk a mérkőzést.

Pellei Csaba, a Szentes vezetőedzője:
– Teljesen megérdemelten nyert a Honvéd, az első negyedben gyengén játszottunk. Nem mentegetőzésből mondom, de négy stabil kezdő játékosunk hiányzott és ez ma ennyire volt elég.

Az alsóház másik fővárosi meccsén a KSI az első negyedben még vezetett a Kaposvár ellen, de a harmadik derekán is csak egygólos hátrányban volt, utána viszont már nem tudta tartani a lépést riválisával, és végül gólzáporos mérkőzésen kapott ki. A Kaposvár így továbbra is veretlen a középszakaszban, de csak az utolsó fordulóban dől el, hogy Szécsi Zoltán együttese, vagy a Debrecen lesz a tizenegyedik. A két gárda szombaton egymás ellen játszik, míg a Debrecen szerdán a Tatabánya legyőzésével maradt lőtávolon belül.

Horváth Dániel, a KSI edzője: Először is szeretnék gratulálni a Kaposvárnak, magabiztosan, végig vezetve nyerték meg a mai mérkőzést. Azt gondolom, hogy ennyi kapott góllal nem lehet meccset nyerni, a védekezésben olyan hibákat vétettünk, ami végül a vereséghez vezetett.

Szécsi Zoltán, a Kaposvár vezetőedzője:
– Nagyon jó volt látni a lövő kedvünket, örömmel, hittel próbálkoztunk. Számomra is fejtörést okoz a sok kapott gól, de ez magyarázható az olykor furcsa felállásokkal. Örülök, hogy a Debrecen elleni meccs előtt kijöttek bizonyos hibák, így arra a találkozóra már a mai mérkőzésen látottak szellemében tudunk készülni.

A 3. fordulóban a Tatabánya remek hajrával nyert otthon a Debrecennel szemben, ezúttal viszont a hazaiak nagyon vigyáztak arra, hogy miután elléptek négy góllal, ne engedjék igazán közel magukhoz a riválist. 9–4-ről persze feljött 10–7-re a Tatabánya, ez azonban nem veszélyeztette a debreceni sikert.

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: – Nagyon fontos volt a három pont megszerzése. Küzdős mérkőzésen, végig vezetve sikerült nyernünk. Kiemelném a védekezésünket és a kiváló kapusteljesítményt.

Zantleitner Tamás, a Tatabánya vezetőedzője: – A mérkőzés elejét lendületesen kezdtük, ami azonban hamar megtört, és a Debrecen folyamatosan előttünk járt játékban és eredményben is.

E.ON férfibajnokság, középszakasz, alsóház, 7. forduló
PVSK-Mecsek Füszért–UVSE 7–10 (3–3, 2–1, 1–4, 1–2)
Gólszerzők:
Kolozsi 2, Csacsovszky E., Macsi P., Krizsán, Lajkó, Rakonjac, ill. Sélley Rauscher 2, Tóth Z. 2, Dávid 2, Keresztúri 2, Márkus, Kovács R.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd–Metalcom-Szentes 14–6 (6–1, 4–3, 1–0, 3–2)
Gólszerzők:
Kalanovics 3, Gyárfás T. 3, Simizu 2, Kiss B., Kiss G., Simon R., Irmes P., Fazekas T., Fejős, ill. Takács J., Farkas K., Werner, Kiss K., Szalai, Van Mil
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

DVSE–EBP-Tatabánya 10–8 (3–2, 2–0, 3–2, 2–4)
Gólszerzők:
Szőke 3, Tóth P. 2, Kuncz 2, Kállay 2, Süveges, ill. Garancsy 2, Kolarik 2, Hoppál, Regős, Máthé, Szabó Botond
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

KSI SE–Kaposvári VK 13–17 (3–3, 2–4, 2–5, 6–5)
Gólszerzők:
Tóth B. 4, Kardos A. 4, Kósa 3, Teleki 2, ill. Juhász-Szelei 5, Sántavy 3, Varga Zs. 2, Berta J. 2, Dobos D. 2, Ihárosi 2, Pataki
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az alsóház állása:
9. Honvéd 39 pont
10. Pécs 30
11. Kaposvár 26
12. Debrecen 24
13. UVSE 19
14. Tatabánya 14
15. Szentes 10
16. KSI 0
Vízilabda hírek
kozepszakasz alsohaz